Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 1.500 yabancı iş insanı Eksposhoes için İstanbul’a geliyor - İş-Yaşam Haberleri

        2019 ihracat hedefi 1, 2 milyar dolar olan Türk ayakkabı sektörü, bu yıl 7’ncisi düzenlenecek Eksposhoes Ayakkabı Moda Saraciye Fuarı’nda buluşacak. 14-17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Pullman Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan dev etkinlik, Türk ayakkabı üreticileri ile, yurt dışından fuar için İstanbul’a gelecek olan 1.500 yabancı ziyaretçiyi ve alım heyetlerini buluşturacak.

        Yabancı ziyaretçi rekoru

        Temel hedefi Türkiye’ye yabancı alım heyetlerini çekmek ve ihracat potansiyelini artırmak olan Eksposhoes’da bu yıl yabancı ziyaretçi rekoru kırılacak. Geçtiğimiz Kasım ayında 6‘ncsı düzenlenen etkinlikte 73 ülkeden 1.300 yabancı iş insanı fuarı ziyaret etmişti.14 Mayıs’ta kapılarını açacak olan fuara şimdiden 79 ülkeden 1.500 yabancı iş insanı kayıt gerçekleştirdi.

        2023 hedefine adım adım yürüyoruz

        Yabancı iş çevrelerinde Türkiye algısının pozitif olduğunu söyleyen Eksposhoes CEO’su Erkan Demir, “Sektörümüzü orta ve uzun vadede sürdürülebilir kılacak olan tek yol üretim ve potansiyel ihracat pazarlarını keşfetmek. Daha fazla yabancıyı ülkemize nasıl çekeriz sorusunu yanıtını bulmamız gerekiyor. Ayakkabı sektörü 2023 hedefine emin adımlarla yürüyor” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ