Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler 1919 ağaç diktiler - İş-Yaşam Haberleri

        OYAK Maden Metalürji Grubu şirketlerinden Erdemir ve İsdemir, Türkiye tarihinde önemli bir yeri olan 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılında bin 919'ar adet fidanı toprakla buluşturdu.

        Bu kapsamda, Karadeniz Ereğli’de Kızılcapınar Barajı bölgesine, İskenderun'da ise Payas’taki üretim sahasına toplam 3 bin 838 fidan dikildi.

        'DOĞANIN KORUNMASINA YÖNELİK DESTEKLER SÜRECEK'

        Karadeniz Ereğli’deki etkinliğe katılan Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, "Kurtuluşa doğru yolculuğun başladığı bu miladın yüzüncü yılında, 1919 fidanı toprakla buluşturduk. Bu fidanlar 19 Mayıs 1919’da temelleri atılan Cumhuriyetimiz gibi kök salacaklar ve büyüyüp gelişecekler. Baraj bölgemize diktiğimiz servi, ıhlamur, akçaağaç, dişbudak, fıstık çamı, sedir, japon kadife çamı gibi fidanlar bölgemizdeki ağaç varlığının artırılmasına ve karbon ayak izimizin azaltılmasına hizmet edecek. Erdemir olarak hepimizin ortak yaşam alanı olan doğanın korunması için çevre performansını sürekli geliştirmek üzere çalışmalarımız devam edecek" dedi.

        REKLAM

        İsdemir Genel Müdürü Mesut Keyfli ise, İsdemir lojman sahasında gerçekleşen etkinliğe katıldı. Keyfli, "1919’un sembolü olarak, umudu ve cesareti gelecek kuşaklara aktarma dileğiyle, 1919 kızılçam fidanını toprakla buluşturduk. Onlar kök salıp göğe yükseldikçe, bu topraklar uğruna yapılan fedakarlıkları, vatanımızın kutsallığını hatırlayacağız" diye konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ