Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil SON DAKİKA: 2021'de Türkiye'de satışa çıkacak otomobiller - haberler - Otomobil Haberleri
        1

        AUDI

        Alman otomobil üreticisi Audi, yeni yılda birden fazla yeni modeli Türkiye'ye getirecek.

        2

        Markanın kompakt modeli A3, Volkswagen Golf, Seat Leon ve Skoda Octavia gibi modeller ile aynı platformu paylaşıyor.

        3

        Otomobilin yeni neslinde sedan karoser de devam ederken, Türkiye'de satılacak versiyonlarda dizel motorun sunulmaması ve yarı hibrit motorlar ile satışa çıkması bekleniyor.

        34

        Leaf'te yer alan 40 kwh gücünde elektrikli motor, 148 beygir 320 nm tork üretiyor. Araç, tek şarjda 378 kilometre menzil sunuyor, fakat e-pedal sisteminin kullanımında bu değer 415 kilometreye kadar çıkıyor.

        35

        OPEL

        B-segment SUV modeli yenilenen bir diğer marka olan Opel, yıl içinde yeni Mokka'yı Türkiye'de satışa sunmayı hedefliyor.

        36

        Alman markanın PSA bünyesine geçmesinden sonra yarattığı yeni marka kimliğine göre tasarlanan yeni Mokka, elektrikli motor seçenekleri ile dikkat çekiyor.

        37

        Elektrikli versiyonda 50 kWh kapasiteli bataryanın yer alacağı ve aracın 134 beygir güç 260 Nm tork değeri sunacağı bildiriliyor. Bu versiyonda Mokka'nın menzili ise tek şarj ile 320 km olarak açıklanıyor.

        38

        PEUGEOT

        Fransız üreticinin yılın ilk aylarında satışa sunacağı 208 modeli, öncüsüne göre önemli farklar sunuyor.

        39

        Öncüsüne göre 100 kg kadar hafifleyen araçta, 100kW gücündeki elektrik motor ve onu besleyen 50kWh kapasiteli bataryalar sayesinde 340 km'lik bir menzil sunuluyor.

        40

        75, 100 ve 130 beygir güçlerinde olmak üzere üç farklı benzinli motor ile 100 beygir gücünde 1.5 litrelik dizel motorun da araç ile birlikte satışa sunulması bekleniyor.

        41

        RENAULT

        İlk etapta Rusya pazarı için geliştirilen Renault'un coupe-Suv modeli Arkana, 2021 yılında Avrupa'daki diğer pazarlarda da satışa sunulacak.

        42

        Aracın dış tasarımı Kadjar'dan izler taşırken, iç mekanda ise yeni Clio'nun kokpitinden izler görmek mümkün. Arkana'da 1.3 litrelik benzinli ve 1.5 litrelik dizel motor seçeneğinin sunulması bekleniyor.