Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Son dakika haberler: 2021'in merakla beklenen filmleri
        1

        NEWS OF THE WORLD

        Usta oyuncu Tom Hank ve yönetmen Paul Greengrass'ı yeniden buluşturan film, 1860'larda bir kızılderili kabilesi tarafından kaçırılan küçük bir kızın eve dönüş öyküsünü anlatıyor. Paulette Jiles romanından beyazperdeye uyarlanan 'News Of The World'de Tom Hanks'e genç oyuncu Helena Zengel eşlik ediyor.

        2

        WEST SIDE STROY

        İki farklı etnik kökenden gelen Tony ve Maria'nın aşkını anlatan, 1961 yapımı, sinema tarihinin unutulmaz müzikallerinden 'Batı Yakasının Hikayesi' Steven Spielberg'in yorumuyla yeniden beyazerdeye geliyor. Yeni Tony ve Maria'yı Ansel Elgort ile Rachel Zegler canlandırırken orjinal filmin Rita Moreno da kadroda...

        3

        GHOSTBUSTERS: AFTERLIFE

        'Hayalet Avcıları' dönüyor... 1980'lerin kült filminin yıldızları Bill Murray, Dan Aykroyd ve Sigourney Weaver tam 31 yıl sonra yeniden hayaletlerin peşine düşüyor. Orjinal filmin yönetmeni Ivan Reitman'ın oğlu Jason Reitman'ın yönettiği filmde Paul Rudd, Finn Wolfhard, McKenna Grace gibi yıldızlar da kadroya dahil oluyor.

        4

        DUNE

        İşten herkesin konuştuğu film... Warner Bros.'un sinemalarla aynı anda HBO Max'te de seyirciyle buluşturacağını açıkladığı film 2021'in en çok merak edilen yapımı. Frank Hebert'in kült bilim-kurgu romanı bu kez Denise Villeneuve'nin ellerinde... Kadrota Timothee Chalemet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson gibi yıldızlar yer alıyor.

        5

        THE LAST DUEL

        İki yıldız oyuncu Ben Affleck ve Matt Damon'ın Nicole Holofcener'le birlikte senaryoya da imza attığı film Ortaçağ Fransa'sında geçen gerçek bir olayı konu alıyor. Yönetmen koltuğunda usta yönetmen Ridley Scott'ın oturduğu filmde Affleck ve Damon'ın yanı sıra son yılların en dikkaç çeken isimi olan Adam Driver da var.

        6

        THE FRENCH DISPATCH

        Yönetmen Wes Anderson, 'Büyük Budapeşte Oteli'nin ardından yine yıldızlarla dolu bir kadroyla beyazperdeyi şenlendirecek. 1960'larda bir Amerikan gazetesinin Fransa bürosunda yaşananları anlatan filmin kadrosundaki yıldızlardan bazıları şöyle: Bill Murray, Tilda Swinton, Frances McDormand, Owen Wilson, Christoph Waltz, Saoirse Ronan...

        7

        NOMADLAND

        2020'de festivallerde gösterilen ve hem eleştirmenlerin hem sinemaseverlerin yıl sonu 'en iyiler' listelerinin zirvesinde yer alan 'Nomadland'i herkes merakla bekliyor. Yönetmen Chloe Zhao'nun Amerika'daki göçebelerin hayatlarını beyazperdeye taşıdığı bu çarpıcı yapımda usta oyuncu Frances McDormand kariyerinin en iyi performanslarında birini sergiliyor.

        8

        NO TIME TO DIE

        En bahtsız James Bond! Daniel Craig'in son kez 007 olarak beyazperdeye geleceği, sinemanın kült casusu James Bond'un bu macerasının vizyon tarihi 2020'de pandemi nedeniyle iki kez ertelenmişti. Senaryosuna 'Fleabag' dizisinin yaratıcısı Phoebe Waller-Bridge'in de katkı verdiği 25. Bond filminin yönetmen koltuğunda Cary Fukunaga oturuyor.

        9

        THE MANY SAINTS OF NEWARK

        Birçok eleştirmen tarafından gelmiş geçmiş en iyi TV dizisi olarak değerlendirilen 'The Sopranos'da James Gandolfini'nin canlandırdığı Tony Soprano'nun gençlik günlerine dönüyoruz. Filmde Tony Soprano'nun gençliğini geçtimiz yıllarda hayatını kaybeden Gandolfini'nin oğlu Michael Gandolfini canlandırıyor.

        10

        BLACK WIDOW

        Avengers ekibinin gözünü budaktan sakınmayan üyelerinden Natasha Romanoff nam-ı diğer Black Widow sonunda tek başına bir macerayla seyircinin karşısına geliyor. Captain America: Civil War'dan hemen sonra yaşananlara odaklanan Marvel Evreni'nin 24. filminde Scarlett Johansson'a Florence Pugh ve Rachel Weisz eşlik ediyor.

        11

        THE BEATLES: GET BACK

        Yüzüklerin Efendisi serisinin usta yönetmeni Peter Jackson, müzik tarihinin efsanevi grubu The Beatles'ın öyküsünü anlatan bir belgeselle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Grubun son albümü Let It Be'nin yapım aşamasına odaklanan belgeselde Jackson, 1. Dünya Savaşı'nı anlattığı 'They Shall Not Grow Old'da kullandığı etkileyici dijital tekniği kullanıyor.

        12

        TOP GUN: MAVERICK

        1980'lerden bir kült film daha beyazperdeye dönüyor... Tom Cruise'u tüm dünyaya tanıtan Top Gun filminin devam niteliğindeki filmde Cruise efsanevi pilot Pete 'Maverick' Mitchell olarak yeniden gökyüzüne çıkıyor. Geçen yaz pandemi nediniyle vizyon tarihi ertelenen filmde Jennifer Connelly ve Miles Teller de Tom Cruise'a eşlik ediyor.

        13

        THE FATHER

        Florian Zeller kendisinin aynı adlı tiyatro oyunundan sinemaya uyarladığı filmde usta oyuncu Anthony Hopkins ve Olivia Colman başrollerde yer alıyor. Demansa yakalanan bir baba ve onunla ilgilenen kızının öyküsünü anlatan film 2020'de festivallerde gösterildiğinde herkes Hopkins'in performansını yere göğe koyamamıştı.


        14

        A QUIET PLACE PART II

        John Krasinski'nin 2018'de yazdığı, yönettiği ve eşi Emily Blunt'la birlikte başrolü paylaştığı ilk film tüm dünyada hem gişede büyük bir başarı elde etmiş hem de eleştirmenlerden övgüler almıştı. Şimdi ikinci filmde de 'sese duyarlı' uzaylı yaratıklar ailenin peşini bırakmıyor...

        15

        PROMISING YOUNG WOMAN

        The Crown dizisiyle adını duyuran Emerald Fenell'in hem yazıp hem de yönettiği filmin başrolünde başarılı oyuncu Carey Mulligan yer alıyor. Yıkıcı bir tecavüz ve intikam öyküsünü anlatan film geçen yıl festivallerde en çok konuşulan yapımlar arasında yer aldı. Mulligan'ın performansı dikkaç çekici...

        16

        THE MAURITANIAN

        Yönetmen Kevin Macdonald'ın 10 yıldan fazla bir süre mahkemeye bile çıkmadan Guantanamo'da tutuklu kalan Mohamedou Ould Slahi'nin 'Guantanamo Günlüğü' adlı kitabından sinemaya uyarladığı filmde Jodie Foster, Tahar Rahim, Shailene Woodley ve Benedict Cumberbatch gibi isimler rol alıyor.

        17

        ETERNALS

        Yönetmen Chloe Zhao, Nomadland gibi ultura gerçekçi bir filmin ardında bu kez bir Marvel filmiyle seyirci karşısına çıkacak. Binlerce yıldır dünyada yaşayan bir iki uzayla ırkın mücadelesini anlatan filmde Angelina Jolie, Richard Madden ve Gemma Chan süper kahraman kostümleriyle beyazperdeye gelecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ