Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2023 DSİ PERSONEL ALIMI SONUÇLARI: DSİ personel alımı sonuçları açıklandı mı, başvuru sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanır?
        1

        DSİ personel alımı başvurularının 23 Ocak tarihinde sona erdi. Başvuru sonuçları için gözler Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nden gelecek son dakika açıklamalarına çevrildi. DSİ, çeşitli branşlarda merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 1273 sözleşmeli personel istihdam edileceğini açıklamıştı. Peki, "DSİ personel alımı sonuçları açıklandı mı, başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?" İşte detaylar...

        2

        DSİ PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI BİTTİ Mİ?

        Bakan Kirişçi tarafından sosyal medyada yapılan açıklama sonrasında 1273 personel alımına ilişkin tarih netleşmişti. Buna göre; Başvurular "Kariyer Kapısı" internet adresi üzerinden 11.01.2023 - 23.01.2023 tarihleri arasında alındı ve başvurular sona erdi.

        3

        DSİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Belirlenen asil ve yedek adaylara ait isim listesi ile asil adayların işe başlamaları için gerekli belgeler, bu belgelerin teslim edileceği yer ve zaman, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasında www.dsi.gov.tr son başvuru tarihini takip eden on beş (15) gün içinde yayımlanacak olup, sonuç ilanları tebliğ mahiyetinde olacağından ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

        4

        ALIM YAPILACAK BRANŞ VE KADROLAR ŞU ŞEKİLDE;

        Söz konusu personelin 296'sı inşaat mühendisi, 222'si destek personeli, 221'i büro personeli, 104'ü makine mühendisi, 89'u harita mühendisi, 79'u ziraat mühendisi, 74'ü jeoloji mühendisi, 33'ü meteoroloji mühendisi, 30'u koruma ve güvenlik görevlisi, 19'u çevre mühendisi,

        5

        19'u elektrik mühendisi, 15'i maden mühendisi, 15'i orman mühendisi, 14'ü elektrik-elektronik mühendisi, 11'i jeofizik mühendisi, 11'i bilgisayar mühendisi, 10'u biyosistem mühendisi, 8'i kimya mühendisi ve 3'ü metalurji mühendisi olarak istihdam edilecek.

        6

        T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan paylaşımı ise şu şekilde;