Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bayram ikramiyesi 2023 | Emekli bayram ikramiyesi zam geldi mi, ne kadar,kaç TL oldu? Ocak zammı ile emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?
        1

        Yeni yılın gelmesiyle belirlenen emekli ve memur maaşlarının ardından gözler bayram ikramiyesi tutarlarına çevrildi. Son olarak Kurban Bayramı'nda bin 100 TL olarak yapılan ödemenin ardından ikramiye tutarına zam gelip gelmediği araştırılıyor. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu, zam geldi mi? İşte 2023 emekli bayram ikramiyesi hakkında merak edilen sorular ve yanıtları...

        2

        2023 BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

        Yeni yılda emekli bayram ikramiyesi; asgari ücret, emekli ve memur maaşı zammının açıklanmasıyla gündeme geldi.

        3

        EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BELLİ OLDU MU?

        2022 yılında yılda iki kez emekliye 1100 TL bayram ikramiyesi verildi. Henüz 2023 emekli bayram ikramiyesine zam konusunda bir açıklama gelmedi. Açıklama yapılması durumunda haberimizde yer alacaktır.

        4

        EMEKLİ İKRAMİYESİ ZAM SENARYOLARI

        Emekli bayram ikramiyesi zammı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Özellikle sosyal medyada yer alan iddialara göre, yüzde 30 zammın uygulanması durumunda, emekli ikramiyesi 1.100 TL'den 1.430 TL'ye yükselecek. Yıl içindeki toplam ikramiye ödemesi ise 2.860 TL'ye çıkacak.

        5

        BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENİYOR?

        Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinden hesaplara geçen ikramiyenin 2023 yılında da bayramdan bir hafta önce ödenmesi bekleniyor. 2023 Ramazan Bayramı'nın 1. günü 21 Nisan tarihine denk geliyor.

        Kurban Bayramı ise 28 Haziran tarihinde idrak edilecek. İkramiye ödemelerinin Ramazan ve Kurban Bayramı’ndan 1 hafta önce hesaplara yatırılması bekleniyor.

        6

        KİMLER İKRAMİYE ÖDEMESİNİ ALABİLİR?

        SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilecek.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ