Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Üniversite sınavı YKS tarihleri 2023: ÖSYM YKS sınavı ne zaman yapılacak, tarihi belli oldu mu?
        1

        Üniversiteye geçiş sınavı olan YKS'ye dair tüm detaylar üniversite adayları tarafından merakla araştırılıyor. ÖSYM'nin düzenlendiği sınavda adayları 3 farklı alanda sınav bekliyor. Normal şartlarda 18 Haziran'da yapılacak sınavın seçim gününe denk gelmesi, sınav tarihinin değiştirilmesine neden oldu. Peki, YKS sınavı ne zaman? YKS başvuruları ne zaman başlıyor? İşte, 2023 YKS'ye dair tüm gelişmeler....

        2

        2023 YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

        2023 seçimleri ile YKS'nın aynı tarihte olması sebebiyle ÖSYM sınav takvimi yayından kaldırıldı. Normal şartlarda sınav 18 Haziran'da yapılacaktı.

        Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada " "Biz hiçbir öğrencimizin sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. ÖSYM çalışma yapıyor. Seçim takviminin değişmesine yönelik çalışma yok" dedi.

        3

        2023 YKS BAŞVURU TARİHİ NEDİR?

        ÖSYM'den yapılan açıklamada "Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir." denildi. Başvuruların Şubat ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor.

        4

        2023 YKS SINAVINDA KAÇ OTURUM VAR?

        Üniversiteye geçmek için sınava girecek adaylar; toplam 3 oturumda sınava girecek. Bunlar; Alan Yeterlilik Testi (AYT), Temel Yeterlilik Testİ (TYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) şeklinde olacak.

        5

        2023 YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

        ÖSYM, 2022 yılında yapılan YKS için sınav ücretini 115 lira olarak belirlemişti. 2023 yılında sınav ücreti ile ilişkili herhangi bir bilgi paylaşılmadığı için ücretin ne kadar olacağı da bilinmiyor. Başvurular başladıktan sonra adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM AİS mobil uygulamasından veya ÖSYM'nin internet adresinden kayıt ve başvuru işlemlerini yapabilecek.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ