Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 365 bin şirket KGF'den yararlandı - Para Haberleri

        Kasım ayı itibariyle sağlanan kefaletin 197 milyar TL olduğunu belirten Gergerli, 365 bin şirketin KGF kredilerinden yararlandığını bildirdi.

        Gergerli, kredilerle ilgili risk yönetiminin KGF değil, banka tarafından yapıldığının altını çizdi.

        KGF'DE ORTALAMA FAİZ 15.29

        KGF kredilerinin ortalama faizinin yüzde 15.29 olduğunu belirten Gergerli, kredilerin ortalama büyüklüğünün 520 bin TL civarında olduğunu ifade etti.

        "TAKİPTEKİ KREDİLERİN TOPLAM KREDİLERE ORANI BİNDE 3"

        Gergerli, KGF kredilerinin şimdiye dek yaklaşık 25 milyar TL'lik kısmının geri ödendiğini söyledi ve KGF kredilerinde takipteki kredilerin toplam kredilere oranının binde 3 civarında olduğunu vurguladı.

        REKLAM

        Gergerli Türk bankalarının karlarının KGF kredileriyle artmı olabileceğini belirtti.

        KGF Genel Müdürü Gergerli, mevcut seviyelerdeki yüksek faiz için bir gerekçe olmadığını ifade etti.

        Gergerli, KGF limitlerini tamamlayan bankalar olduğunu, ekstra limit istendiğini fakat mevcut durumda verilemediğini söyledi.

        213 BİN EK İSTİHDAM

        Gergerli, televizyon yayınının ardındanBusinessHT Live yayınına katılarak sosyal medya üzerinden gelen soruları yanıtladı.

        KGF kredilerinin istihdama katkı sunduğunu söyleyen Gergerli, "Bizim kefaletimizle kredi kullanan 320 bin firmayı incelediğimizde, Aralık 2016 ile Haziran 2017'yi mukayese ettiğimizde bu 320 bin firmanın istihdamında 213 bin ilave istihdam artışı sağlandığını görüyoruz" diye konuştu.

        Gergerli 2017 üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde gelen büyüme ve makine teçhizat yatırımlarının tekrar büyüme ivmesine girmesiyle KGF kredilerinin amacına ulaştığına dikkat çekti.

        Gergerli yeni dönemde yatırım ve ihracatın öne çıkarılmasını önemsediklerini de ekledi. Gergerli KGF'nin kendi verdiği kredilerde kadın girişimcilerin pozitif ayrımcılığa tutulduğunu da söyledi. Kadın girişimcilerin taahhütlerine sadık kaldığını söyleyen Gergerli KOSGEB üzerinden gelen bu kredi kefalet taleplerine yanıt vermeye devam edeceklerini belirtti.

        KGF'nin kalıcı olup olmayacağı yönündeki soruyu da yanıtlayan Gergerli KGF'nin kalıcı olması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

        Gergerli, 12 leasing şirketi ve 27 banka ile çalıştıklarını, bunun da sektörün yüzde 99'unu kapsadığına da dikkat çekti.

        Mevduat faizleri üzerinde KGF'nin etkisi üzerine gelen soruya Gergerli "KGF'nin en yoğun kullanıldığı dönem Mart ve Nisan oldu. O dönemde bankalar pazar payını yönlendirmeye gayret göstermiş olabilirler. Ama bunun mevduat faizlerindeki etkisi sınırlı oldu. Bankalar yurt dışından da fon buldu. 2018'de bu konuda baskı olmayacağını düşünüyorum." yanıtını verdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ