Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 50 milyonluk vurguna cüzdan operasyonu! - Öne çıkan haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından önemli bir operasyon düzenlendi.

        Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, operasyona neden olan ilk şikayet 5 Şubat 2022 yılında yapıldı.

        SAHTE PARİBU TUZAĞI

        Şikayette bulunan M.A.A. ifadesinde “Facebook isimli sosyal medya uygulamasında Paribu hesabına giriş yaparsan hediye coin verileceğine dair reklam paylaşımı gördüm. Linke tıkladım. Kullanıcı ve şifremi isteyen bir sayfa açıldı. Bilgilerimi girdim. Daha sonra cep telefonumdan arandım. Kendisini Paribu müşteri temsilcisi olduğunu söyleyen kişi hesabımdan şüpheli işlemler var diyerek mail adresime gelen onay kodunu vermemi istedi. Bu kodu paylaştıktan sonra Paribu hesabımdan 370 bin lira değerinde kripto param başka bir hesaba transfer edildi. Dolandırıldım şikayetçiyim “ dedi.

        REKLAM

        GERÇEĞE YAKIN SAHTE SİTE KURMUŞLAR

        Bu şikayetin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. Polis çalışma başlatırken, peş peşe benzer şikayetler gelmeye devam etti. Polisin yaptığı çalışmalarda dolandırıcıların paribugirstrr gibi gerçeğe yakın oluşturulan sahte siteyi arama motorunda en üst sıraya çıkarttıkları ve en üst sıraya çıkan bu sahte siteyi sosyal medya platformlarında da, örnek olarak “Paribu 5. Yılına Özel Kripto Para Dağıtıyor” gibi farklı vaatlerle paylaşımlar yaparak verdikleri linkle müşterileri tuzağa düşürdükleri belirlendi.

        REKLAM
        Çete lideri Ruslan P.
        Çete lideri Ruslan P.

        “CÜZDAN OPERASYONU’ DÜZENLENDİ

        Polis yaptığı uzun çalışmaların ardından 64 kişilik bir çeteyi tespit etti. Çete liderinin Ukrayna uyruklu Ruslan P. ve iki Gürcistan uyruklu vatandaş olduğu tespit edildi. Yurt dışından yönetildiği tespit edilen çeteye bu sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi. İzmir merkezli 18 farklı ilde düzenlenen ve “Cüzdan operasyonu” adı verilen operasyonlarda 42 kişi yakalandı.

        Çete lideri Ruslan P.
        Çete lideri Ruslan P.

        50 MİLYONLUK VURGUN

        Polisin yaptığı çalışmalarda, çetenin bu yöntemle 50 milyonluk vurgun yaptığı tespit edildi. Yurt dışında olduğu tespit edilen çete lideri Ruslan P. hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Olayla ilgili çok yönlü soruşturmaya devam ediliyor.

        REKLAM
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ