Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım A Milli Takım'ın EURO 2020'deki rakiplerini tanıyalım - Futbol Haberleri
        1

        Milli Takımımız, EURO 2020'de A Grubu'nda İtalya, İsviçre ve Galler ile eşleşti. Ay-yıldızlılar, İtalya ile 12 Haziran'da Roma'da açılış maçını oynayacak. Milliler, 17 Haziran'da Galler, 21 Haziran'da ise İsviçre ile Bakü'de karşılaşacak. Rakiplerimizi tanıyalım:

        2

        İTALYA

        İtalya, EURO 2020 elemelerinde J Grubu'nda yer aldı ve 10'da 10 yapıp finallere lider olarak gitti. Bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran Mancini'nin yönettiği İtalya 10 maçta 37 gol atıp kalesinde sadece 4 gol gördü.

        3

        Turnuvanın favori takımlarından birisi olan Gök Maviler'in kadrosunda bir çok yıldız oyuncu bulunuyor. İtalya Milli Takımı'nda; Lorenzo Insigne (75 milyon Euro), Marco Verratti (70 milyon Euro), Jorginho (70 milyon Euro), Federico Chiesa (55 milyon Euro), Ciro Immobile (43 milyon Euro) ve Moise Kean (42 milyon Euro) en pahalı oyuncular olarak dikkat çekiyorlar.

        4

        35 yaşındaki Giorgio Chiellini ve 32 yaşındaki Leonardo Bonucci ise takımın en tecrübeli isimleri.

        5

        A Milli Takım, daha önce İtalya ile oynadığı 13 maçı da kazanamadı.

        6

        GALLER

        Ryan Giggs yönetimindeki Galler; EURO 2020 elemelerinde E Grubu'nda mücadele etti. 17 puanlı lider Hırvatistan'ın ardından 14 puanla grup ikincisi oldu. Oynadığı 8 maçta 4 galibiyet, 2 bereberlik ve mağlubiyet aldı. 10 gol atan Galler kalesinde ise 6 gol gördü.

        7

        Grupta oynanan son maçta sahasında Macaristan'ı 2-0'lık skorla deviren Galler, EURO 2020'ye katılma hakkı gösteren 20. takım olmuştu. Real Madrid'de forma giyen Gareth Bale ve Juventus'a bu sezon Arsenal'den transfer olan Aaron Ramsey, Galler'in şampiyonadaki en önemli kozları olacak.

        8

        Galler'i çalıştıran Giggs ise futbolculuk kariyerinde yaşayamadığı Avrupa Şampiyonası finallerini teknik adam olarak gerçekleştirdi.

        9

        A Milli Takım, Galler ile daha önce 6 kez karşılaştı. Bu maçlarda iki kez kazanan A Milli Takım 1 beraberlik üç yenilgi aldı. Son oynanan maçı ise Galler karşısında 6-4 Türkiye kazanmıştı.

        10

        İSVİÇRE

        İsviçre, EURO 2020 Elemeleri'nde D Grubu'nda yer aldı ve 17 puanla lider olarak çıktı. Danimarka, İrlanda Cumhuriyeti, Gürcistan ve Cebelitarık ile aynı grupta yer alan İsviçre, elemelerde 19 gol attı.

        11

        Samsunspor'u bir dönem çalıştıran Vladimir Petkovic yönetimindeki İsviçre; 8 maçta 5 galibiyet 2 beraberlik 1 yenilgi aldı.

        12

        A Milli Takım daha önce İsviçre ile 15 kez karşılaşırken 8 kez galip geldi 3 kez berabere kaldı 4 kez yenildi. Türkiye, Euro 2008 finallerinde İsviçre'yi 2-1 yenmişti.

        13

        Takımın en pahalı oyuncusu 41 milyon Euro değeri ise Granit Xhaka. Breel Embolo, Haris Seferovic, Manuel Akanji, Nico Elvedi ve Denis Zakaria öne çıkan oyuncular.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ