Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Nedir Abazalar kimdir? Abhazya Bölgesi nerededir?

        Abaza nedir, Abazanın halk dilindeki anlamı nedir, Abazaların dili nedir, Abhazya nerededir gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız.

        Abaza ne demektir? Abhazya nerededir?

        Abazanın asıl anlamı Kafkasya’da yaşayan bir halka verilen isim olarak bilinmektedir. Kuzey Kafkasya coğrafyasında bulunan Gürcistan’ın Abhazya bölgesi Abazaların anavatanlarıdır.

        Kök olarak Abazin kelimesinden türemiştir. Bu halkın siyahî ırktan olan ve daima Abhazya'nın dağlık bölgelerinde yaşayan çeşitli özellikleri de vardır. Abaza halkı Müslümanlığın din olarak seçmiş Sünni mezhebinden olan bir etnik grubudur. Abaza halkın birçoğu İslamiyet'in kabul görüldüğü yerlere göre dağılmıştır. Lübnan, Mısır ve Türkiye'de sosyal hayatın bir parçası olarak ve yaşadıkları toplumlarla da iç içe olabilmişlerdir. Türkiye'de 160 binin üzerinde Abazya kökenli halk vardır. Batı Karadeniz ve İç Anadolu'ya baktığımızda Yozgat, Düzce, Zonguldak gibi şehirlerde halktan ayırmamız mümkün olmayacak şekilde Türkiye'yi Bakanlığı olarak benimsemişlerdir ve bunlar Türk vatandaşlığına geçmişlerdir.

        REKLAM

        Abazaların dili nedir?

        Abazaların dili Abazacadır. Abazaca unutulmaya yüz tutmuş diller arasında değildir. Her ne kadar da olsa Rusya'nın etkisi altında kalsa da kendi halkı tarafından sürekli konuşulup yaşatılmaktadır.

        Haberi Hazırlayan: Ahmet Cirik

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ