Pakistan'da yoğun güvenlik önlemleri
ABD ile İran heyetleri arasında Pakistan'da yapılması beklenen 2. tur müzakereleri öncesi yoğun güvenlik önlemleri alındı. AA'ya konuşan Pakistanlı kaynaklar, İran'ın müzakerelere katılacağını söyledi. Ancak İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İran'ın şu an için ABD ile ikinci tur müzakerelere katılma planının olmadığını belirtti
Giriş: 20 Nisan 2026 - 10:18 Güncelleme:
Pakistan'da ABD ile İran heyetleri arasında yapılması beklenen ikinci tur müzakereleri öncesi, başkent İslamabad'da yoğun güvenlik önlemleri alındı.
2. tur müzakerelere ABD tarafından yine Başkan Yardımcısı JD Vance, ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve Trump’ın damadı Jared Kushner’in katılması bekleniyor.
İran tarafında ise İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin katılmasının bekleniyordu ancak İran tarafı bunu doğrulamadı.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İran'ın şu an için ABD ile ikinci tur müzakerelere katılma planının olmadığını söyledi.
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ