Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ABD Tarım Bakanlığı hayali ülkeyi ticaret ortağı yaptı - İş-Yaşam Haberleri

        Bir yandan Çin ile ticaret görüşmelerini sürdüren ABD diğer yandan kendisine yeni ve ilginç bir ticaret ortağı buldu. ABD Tarım Bakanlığı'nın (USDA) internet sitesinde kısa bir süreliğine Wakanda Krallığı ülkenin serbest ticaret ortakları arasında gösterildi. Wakanda Krallığı'nın, süper kahraman Kara Panter'in (Black Panther) memleketi olması ve gerçekte böyle bir ülkenin olmaması sitedeki bilgiyi görünce gözlerine inanamadı.

        EŞEK TİCARETİ YAPIYORLAR

        Sitede yer verilen, şu an kaldırılmış, bilgilere göre Wakanda ABD ile ördek, eşek ve inek ticareti yapıyor. Sitede yer alan bu hatalar ilk olarak New Yorklu yazılımcıFrancis Tseng tarafından farkedildi. Tseng konuyla ilgili tweetinde "Wakanda USDA'nın sitesinde ABD'nin serbest ticaret ortağı olarak yer alıyor??" mesajıyla şaşkınlığını diğer kullanıcılarla paylaştı.

        Tseng'in konuyu Twitter'dan paylaşması ve haberin yayılması üzerine söz konusu hata düzeltildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan ABD Tarım Bakanlığı, Wakanda'nın listeye bir test yayını sırasında eklendiğini daha sonra da unutulduğunu belirtti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ