ABD Ukrayna ile istihbarat paylaşımını durdurdu
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz, ABD'nin Ukrayna'ya istihbarat paylaşımını askıya aldığını söyledi. Waltz, ABD Başkanı Donald Trump'ın barış görüşmeleri konusunda bir planlama yapılması ve "güven artırıcı önlemlerin alınması" halinde askeri yardımların askıya alınması kararını gözden geçirileceğini söyledi.
ABONE OL
Getty Images
Waltz, ABD Başkanı Donald Trump'ın barış görüşmeleri konusunda bir planlama yapılması ve "güven artırıcı önlemlerin alınması" halinde askeri yardımların askıya alınması kararını gözden geçirileceğini söyledi.
CIA Direktörü John Ratcliffe de Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu kararın, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya ile planlanan barış görüşmeleri konusunda işbirliği yapması için Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy üzerinde baskı oluşturmayı amaçladığını söyledi.
Ratcliffe, Fox News'a yaptığı açıklamada, "Askeri ve istihbarat cephesinde, bu askıya almanın kısa sürede ortadan kalkacağını düşünüyorum" dedi ve şöyle devam etti:
"Ukrayna ile omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz, ancak bu süreçte dünya barış müzakereleri için daha iyi bir noktaya gelmeli."
Waltz da, ABD'nin Kiev'e sağladığı yardımı ancak barış görüşmeleri düzenlenirse ve belirli güven artırıcı önlemler alınırsa yeniden değerlendireceğini söyledi.