Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adalet Bakanı Gül'den, Elmalı davasına ilişkin açıklama
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Antalya Elmalı'da iki kardeşin istismarına ilişkin davayla ilgili Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) inceleme başlattığını bildirdi.

        Bakan Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çocuklarımızın cinsel istismarına hiç kimse, hiçbir şekilde müsamaha göstermez, gösteremez. Yargı süreci devam ediyor. Süreci yakından ve dikkatle takip ediyor, sürecin hassasiyetine uygun her türlü tedbiri alıyoruz. HSK da konu hakkında inceleme başlattı." ifadelerine yer verdi.

        "ALÇAKLAR EN AĞIR CEZAYI ALMALIDIR"

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Antalya Elmalı'da iki kardeşin istismarına ilişkin davayla ilgili, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

        REKLAM

        AA'da yer alan habere göre Kalın, "Elmalı Davası" etiketiyle yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

        "Hukukta yazılı kurallar kadar maşeri vicdan da esastır. Elmalı davasında belgeler ortadadır. Bu korkunç hadisede, çocuk istismarına müsamaha gibi algılanabilecek kararlardan kaçınmak şarttır. Alçaklar en ağır cezayı almalıdır. Adalet için sürecin yakın takipçisi olacağız."

        "TOPLUMSAL VİCDANIN SESİ DİNLENMELİ"

        Antalya Elmalı'da iki kardeşin istismar edilmesiyle ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş şu ifadelere yer verdi:

        Elmalı Davası'yla ilgili toplumsal vicdanın sesi dinlenmelidir. Çocuk istismarı konusunda yargı makamları gerçeğin ortaya çıkması ve adaletin yerini bulmasındaki aciliyet konusunda en yüksek hassasiyeti ortaya koymalıdır.Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.

        "YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Elmalı davası'yla ilgili açıklamada bulundu. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları söyledi

        "FAİLLER EN AĞIR CEZAYI ALMALIDIR"

        "AK Parti olarak Antalya Elmalı'da iki evladımızın istismar edilmesi davasını yakından takip ediyoruz. Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması en büyük temennimizdir.

        "EVLATLARIMIZ GÜVEN ALTINDADIR"

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mız hem yargılama sürecine müdahil olmuştur; hem de evlatlarımızı ihtiyaç duydukları hizmetlerle desteklemeye devam etmektedir.

        "HUKUKİ SÜRECİ İZLİYORUZ"

        Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Hukuki süreçleri takip ediyoruz. Adalet kurumu her şeyi açığa çıkaracaktır. Vicdanlarıyla bu evlatlarımıza destek olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz."

         Elmalı davasıyla ilgili açıklama!
        Elmalı davasıyla ilgili açıklama! Haberi Görüntüle

        Korkunç olayda tutuklu sanıklar, anne ile üvey baba, Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından adli kontrol şartı ile tahliye edilmişti. Karar, toplumun birçok kesiminde infial yaratmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ