Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan okul bahçesinde düzenlenen Nevruz etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler, Türk kültürüne ait gelenekleri yaşatarak Nevruz'u büyük bir coşkuyla kutladı.
        Adana’nın Kozan ilçesinde Nevruz coşkusu yaşandı. Halit Dağlı İlkokulu bahçesinde düzenlenen programa ilçe protokolü, veliler ve öğrenciler katıldı. Programda, demir dövülerek bolluk ve bereket anlatıldı. Ateş yakılarak üzerinden atlanırken nevruz gelenekleri gerçekleştirildi. Etkinlikte ayrıca 16 Türk devletini temsil eden bayraklar öğrenciler tarafından sergilendi. At üzerinde gerçekleştirilen Türk devletleri bayraklarının gösterisi büyük beğeni aldı.
        Öğrenciler, Nevruz'un coşkusuna ortak olurken, etkinlik boyunca geleneksel oyunlar ile renkli görüntüler ortaya çıktı.
        Okul Müdürü Seyban Karaköse, Nevruz'u okulda büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirterek, "Öğrencilerimizin kültürlerini tanıması ve yaşatması adına bu tür etkinlikleri önemsiyoruz" dedi.
        Etkinliğe katılan öğrenciler ise Nevruz kutlamalarından büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler