Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Ahmet Mümtaz Taylan kimdir? - Ahmet Mümtaz Beyaz Show'a konuk oldu

        Ahmet Mümtaz Taylan kimdir? sorusu, bu akşam Beyaz Show'aAhmet Mümtaz Taylan'ın konuk olmasıyla birlikte sorulmaya başlandı. İnternette Ahmet Mümtaz Taylan'a ilişkin araştırma yapmaya başlayan izleyiciler, "Ahmet Mümtaz Taylan kimdir?"diyearaştırıyor. PekiAhmet Mümtaz Taylan kimdir?Ahmet Mümtaz Taylan kaç yaşında? İşte detaylar.

        AHMET MÜMTAZ TAYLAN KİMDİR?

        Ahmet Mümtaz Taylan, 12 Eylül 1965 tarihinde (53 yaşında) Ankara'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitiminin ardından 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur.

        1989-1993 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatroları'nda çalışan Taylan,sanat yönetmeni yardımcısı, sanat yönetmenliği, genel müdür danışmanlığı gibi görevler üstlendi.

        REKLAM

        1996 yılından itibaren çeşitli televizyon ve sinema yapımlarında çeşitli roller oynamıştır. Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği (DETİS)'in kurucu üyesidir. Kurulduğu dönem genel sekreter olduğu Detis'in seçilmiş ilk genel başkanı olmuştur. Misafir oyununu sahneleyişiyle 2002 İsmet Küntay En İyi Yönetmen Ödülü kazanmıştır. 2006 yılında Devlet Tiyatrolarından istifa etti.

        Birçok sinema filminde ve televizyon dizisinde rol alan Ahmet Mümtaz Taylan, sinema ve dizi hayatı öncesinde de tiyatro oyunlarında rol almış ve tiyatro oyunları yönetmiştir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ