Ailece öldürmüşler... Babanın katili 16 yaşındaki kızı çıktı!
İstanbul'da evde silahla başından vurulmuş halde ölü bulunan ve intihar ettiği öne sürülen 48 yaşındaki Murat Dilsiz'in kızı, 16 yaşındaki E.D. tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. E.D.'nin itirafları sonrası anne Eylem Dilsiz ve ablası Rojin Dilsiz gözaltına alınıp tutuklandı. İddianamede, E.D., Eylem Dilsiz ve Rojin Dilsiz hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi
ABONE OLİstanbul'da kan donduran olay, 9 Aralık 2024 tarihinde Sanayi Mahallesi'nde 5 katlı binanın 2'nci katındaki dairede meydana geldi. Polisi arayan Eylem Dilsiz, eşinin intihar ettiğini söyledi.
DHA'daki habere göre olay yerine gelen sağlık ekipleri başından silahla vurulmuş halde yerde yatan Murat Dilsiz'in (48) hayatını kaybettiğini tespit etti. Yapılan incelemede Dilsiz'in yanında silah da bulundu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İddiaya göre, Murat Dilsiz'in kızı E.D. (16) cenaze için gittiği Diyarbakır'da kuzeni Büşra Dilsiz'e babasını silahla öldürdüğünü söyledi. E.D., gece 02.00'a kadar annesi ve babasının tartıştığını, babası uyuduktan sonra annesinin eline silah vererek babasını öldürmesini söylediğini, eldivenleri takarak kanepenin üzerine çıkıp uyuyan babasına ateş ettiğini kuzenine anlattı.
Cinayetten sonra ise eldivenleri binanın havalandırmasına attığını ardından duş alıp kıyafetlerini yıkadığını annesinin ise silahı bir bezle temizleyip babasının yanına koyduğunu söyledi. Bunun üzerine Büşra Dilsiz savcılığa giderek şikayette bulundu. Anne Eylem Dilsiz ve abla Rojin Dilsiz gözaltına alındı.