Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti yeni MKYK ve MYK listesi - AK Parti 7. Olağan Kongresi MKYK listesi belli oldu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        AK Parti 7. Olağan Kongresi sona erdi. Partililer başta olmak üzere kamuoyunun genelinde AK Parti yeni MKYK üyeleri merak edilip araştırılıyor. Merak edenler için 75 kişilik AK Parti MKYK listesi ile ilgili detayları haberimizde derledik.

        MKYK 75 ÜYEYE YÜKSELDİ

        AK Parti'nin Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) listesi belli oldu. 50 kişilik asli, 25 kişilik yedek isimden oluşan MKYK, yeni dönemde 75 asli, 35 yedek isimden oluştu.

        AK Parti'nin 7'nci Olağan Kongresi Ankara'da düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre öncesi AK Parti MKYK'nın 50 kişiden 75 kişiye, yedek isimlerin de 25'ten 35'e çıkacağını açıklamıştı.

        İşte 2023 AK Parti MKYK üyeleri tam listesi:

        AK PARTİ'NİN 2023 KADROSU

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini belirledi.

        REKLAM

        Buna göre, Genel Başkanvekilliklerine Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş getirildi.

        Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Genel Sekreter Fatih Şahin, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Dış İlişkiler Başkanı Efkan Ala, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz, İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan görevlerine devam edecek.

        Bir önceki MYK'de Ar-Ge Başkanı olarak görev yapan Hamza Dağ, Tanıtım ve Medya Başkanlığına, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Jülide Sarıeroğlu da Sosyal Politikalar Başkanlığı görevine getirildi.

        Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığını Mustafa Şen, yeni kurulan Bilgi ve İletişim Başkanlığı görevini ise Ömer İleri yürütecek. Şen ve İleri ilk defa MYK'de yer aldı.

        REKLAM

        Daha önce TBMM Grup Başkanvekili sıfatıyla MYK'nin doğal üyesi olan Özlem Zengin bu kez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığına getirildi.

        AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı, Grup Başkanvekilleri Bülent Turan, M. Emin Akbaşoğlu ile Cahit Özkan görevlerine devam edecek.

        AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığını yürüten Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da AK Parti TBMM Grup Başkanvekili oldu.

        TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş da Grup Başkanvekili olarak görev yapacak.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ