"Alalım mı almayalım mı?" İşte bütün mesele bu
Günümüzde ebeveynlerin en büyük kaygılarından biri, çocuklarının çok zaman geçirmesi halinde esiri haline gelebileceği sosyal medyanın olumsuz etkilerine maruz kalması. Bu nedenle İngiltere kraliyet ailesinin çocuklarının cep telefonu kullanması yasak. Araştırmalar, Türkiye'de çocukların cep telefonuna sahip olma oranının bir hayli arttığını gösteriyor. Ebeveynlerin zihinleri, bu ikilem arasında bir hayli sıkışmış durumda
ABONE OLBodrum Uluslararası Film Festivali'nin etkinliklerinden birinin düzenlendiği Yunanistan'ın Kos Adası'ndan dönerken röportaj yaptığım SİSAY (Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği) Onursal Başkanı Cenk Sezgin, yeni neslin sinemaya gitmediğinden yakındı. Sezgin, izleyici sayılarının düşmesinin nedenleri hakkındaki soruma şöyle cevap verdi; "Benim SİSAY başkanı olduğum dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yeni neslin sinema alışkanlığı kazanması için kampanyalar başlattık. Çünkü sinemaya gidenlerin yaş ortalaması belli. Sinemaya gidenlerin % 60 - % 70'i öğrencilerdir. Yeni neslin bir kısmını sosyal medyada süratle kaybediyoruz. Onları tekrar kazanmamız gerek."
İstanbul'a döndüğümün ertesi günü okuduğum bir haberde, Kral Charles'tan sonra İngiltere tahtının ilk adayı olan Cambridge Dükü Prens William ile eşi Galler Prensesi Catherine Middleton'ın, sosyalleşmelerini engellediği gerekçesiyle çocuklarının telefon kullanmasına yasak getirdiği yazıyordu.
♦ Prens George... 12 yaşında
♦ Prenses Charlotte... 10 yaşında
♦ Prens Louis... 7 yaşında
Birkaç gün sonra ise Sussex Düşesi Meghan Markle, çocukları Archie ile Lilibet'in dijital çağda büyümelerine dair endişelerini dile getirdi.