Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a sert yanıtlar - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı başladı. Kongreye tek aday olarak giren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu.

        Koç'un sözlerinden satır başları:

        KONGREYE KATILIM

        2 bin 630 kongre üyemiz giriş yaptı. Bu rakam ne demektir, 2018'deki seçimlerimizde kora kor rekabet vardı... 20 yıllık bir başkan, yeni bir başkan adayı... Pandemi yoktu, üniversite imtihanı yoktu. Okullar henüz kapanmamıştı, dolayısıyla aileler şehir dışına çıkmamıştı. Geçen sefer 6 binin biraz aşağısındaydı. Dolayısıyla rakamları sağlıklı buluyorum.

        "GÜZEL BİR HABERLE BAŞLAYALIM"

        REKLAM

        Güzel bir haberle başlayalım... Bayram Malkar kardeşimiz boksta olimpiyat kotasını aldı. Rakamımız 19'a çıktı, 25 diyorlar 22'ye de razıyız. İnşallah 20, 22, 25... Rekor kırdık bundan sonraki her rakam rekoru artırmaktır.

         Ali Koç ve yönetim kurulu ibra edildi
        Ali Koç ve yönetim kurulu ibra edildi Haberi Görüntüle

        İki kongre üyesiyle yollarımızı ayırdık. Ben yönetime geldiğimde konulardan bir tanesi, ihraç edilen kongre üyelerin camiaya geri kazandırılmasıydı... Benim aldığım terbiyeye göre herkesin ikinci şansı hak ettiğini düşünüyorum. İlk tüzük değişikliğinde sizlerin de müsaadesi olduğunda tüzüğümüze koymaya hiçbir sakınca görmediğimizi duyurmak istiyorum. Bizim dönemimizde iki ihraç oldu. Bizim yaptığımız bir şikayet vardı, o da soruşturması başlamadan kendi rızasıyla istifasını verdi...

        "Üç sene evvel burada büyük bir coşkuyla Fenerbahçe hatta Türk spor tarihindeki en yüksek katılımla bir seçim yapıldı, 20 yıllık bir başkanlık ve yeni bir aday... Demokrasi şöleni açısından çok iyi bir sınav verdiğimizi düşünüyorum camia olarak. Çok büyük beklentileriniz vardı, hedeflerimiz planlarımız büyüktü. Geçirdiğimiz zor üç senede niyetlerimizin, emek, çabalarımızın, kalbimizin karşılığını ne yazık ki futbolda alamadık. Diğer branşlara girmeyeceğim bu aşamada ama bana sorarsanız iki ana rakibimizle kıyaslar ve içinde bulunduğumuz mali sıkıntılara baktığımızda futbol dışında o alanlarda çok çok başarılı olduk.

        REKLAM

        "FUTBOLDA İSTEDİKLERİMİZ OLMADI, SEÇTİĞİMİZ HOCALARLA İSTEDİKLERİMİZ OLMADI"

        Futbolda istediklerimiz olmadı, seçtiğimiz hocalar, onlarla yapmak istediklerimiz olmadı. Beklenti çok yüksekti, hele ilk sene yaşadığımız hayal kırıklığı büyük üzüntülere, acılara sebebiyet verdi. Bugüne kadar hiçbir şey vadetmedim ama bu sefer sizleri mahcup etmeyeceğiz. Hepsinden daha dirayetli daha umutlu daha inançlıyız. Ana hedeflerimizden hiçbir sapma yok. Hedefler doğrudur ama uygulamada sorunlar yaşadık. Önümüzdeki seneden başlayarak şampiyonluklar geldikçe iyinin başarılı olabildiğini, nasıl olabileceğini göstereceğiz.

        "GÖRMEK İSTEDİĞİNİZ RUHU ÖYLE BİR AŞILAYACAĞIZ Kİ..."

        Zaman zaman suçluyorsunuz, 'Yumuşaksınız' 'Kurullara adam sokmuyorsunuz' diyerek. Belki haklısınız ama Sivasspor maçında kazanabilseydik bunları yapmadan da şampiyon olunabiliyormuş diyebilecektik size. Türk futbolunda o günleri de göreceğiz yani başarının sadece ve sadece sahada yakalandığını da... Belli başlı kulüpler istediği gibi cirit atmakta, hakem atamakta, gözlemci raporlarını değiştirmekte eskisi kadar ve eskisi kadar talepkar değillerdir. Gidecek çok yolumuz var. Hep görmek istediğiniz ruhu öyle bir aşılayacağız ki Samandıra'ya bunu sahada ilk günden itibaren göreceksiniz.

        "ÖNÜMÜZDEKİ SENE ŞAMPİYON OLMAK ZORUNDAYIZ"

        İlk sene çok çok kötüydü. İkinci sezonda 22. haftaya kadar şampiyonluğun favorisiydik... Sonrasında puan kayıpları yaşadık, nasıl yaşadığımızı herkes biliyor. Biz önümüzdeki sene şampiyon olmak zorundayız. Allah'ın izniyle de şampiyon olacağız.

        AZİZ YILDIRIM'A YANIT

        Sayın Aziz Yıldırım'a hiçbir zaman saygısızlık etmedik. Yapılan her konuşmada yapılan iyilere iyi, kötülere kötü dedik. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren iletişim kurmaya çalıştık. 3 Temmuz'la ilgili olarak istişare etmeye çalıştık. Sayın Fethi Pekin bir yere kadar yapabildi, karşı taraf bir yerden sonra buna gerek duymadı. Biz bir tarafta çalıştık, karşı taraf bir noktada. Sağ olsun Sayın Şekip Mosturoğlu, Pekin'le asgari şartlarda görüştü.

        Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın dün yaptığı açıklamalarla ilgili, "Biz enkaz edebiyatı yapmıyoruz. Dün anlatılanlarda neredeyse biz borçlu çıkıp, eski yönetim alacaklı çıkacaktı" diye konuştu.

        "FENERBAHÇE'DE DE BİR PYK VAR!"

        Fenerbahçe'de de bir PYK var. PYK ne? Paralel Yönetim Kurulu... Biz geldiğimizden bu yana Federasyon'a gidiyor, fotoğraf veriyorlar. Acaba TFF'ye gittiklerinde çok sevdikleri Federasyon Başkanına 28 şampiyonluk başvurusunu soruyorlar mı? Harcama Limitleri'yle ilgili olarak 'Fenerbahçe'ye neden haksızlık yapıyorsunuz?' diyorlar mı? Yoksa sistematik olarak hakem hatalarına ilişkin olarak 'Aman iyi yapıyorsunuz' mu diyorlar? Ali Koç nefreti, nasıl sizin Fenerbahçe başarısı için isteğinizin önüne geçiyor?

        "AZİZ YILDIRIM BENİ KIZDIRMANIN NELERE MÂL OLACAĞINI GÖREMEMİŞ DURUMDA"

        İkilem yaşıyorum dedim... Dernekler geliyor seçim nedeniyle. Bir taraf diyor ki cevap vermezseniz hakkımızı helal etmeyiz. Diğer taraf diyor ki o seviyeye inmeyin. Hala ikilem yaşıyorum. İçimden geldiği gibi davranacağım. Ben artık kırgın değil kızgınım. Sayın Aziz Yıldırım hala beni kızdırmanın nelere mâl olacağını görememiş durumda!

        "BURAYA GELECEK MEDENİ CESARETİNİ GÖSTERMESİNİ İSTERDİM"

        Sayın Aziz Yıldırım ve etrafından ayrılmayan, ekibim dediği arkadaşları, 3 sene evvel 'Burada farkla kazanacaksınız' diye kandırdılarsa, bence şu anda da kandırıyorlar. Yanlış yönlendiriyorlar. Çok isterdim, buraya gelme nezaketini ve cesaretini göstermesini.

        "BENİM İÇİN ARTIK SADECE AZİZ YILDIRIM'SINIZ"

        Benim için artık sadece Aziz Yıldırım'sınız... Çünkü siz, sizi yani kendinizi Fenerbahçe'nin sahibi görüyorsunuz. Hepimizin üstünde görüyorsunuz. Hatta, Fenerbahçe'den büyük görüyorsunuz. Yani siz olmazsanız Fenerbahçe neredeyse olmayacak gibi gösteriyorsunuz ama kulübe artık zarar veriyorsunuz. Üç sene evvelki seçim sonuçlarını hazmetmeniz lazım. Dün göstermiş olduğunuz hazımsızlık, beni küçük düşürmek için yaptıklarınızı önce sizi - ama siz artık umurumda değilsiniz- sonra Fenerbahçe'yi küçük düşürüyorsunuz.

        "SPK NEREDE BİLİYOR MUSUNUZ?"

        Üç sene susmuşsunuz, biz sizi tahrik etmişiz... Gerçek değil. Gerçekleri söylemediğinizi üç sene önce de söylemiştim. Ama dün son derece küstah, tehditkar, intikam hisleriyle beslenmiş, rakiplerimizin sosyal medyada şölen yapacak tarzda bir üslup, kibir, parmak sallamalar... Unutmuştuk bunları, keşke tekrar hatırlamasaydık. Sayın Aziz Yıldırım, müsaade edin intikamınızı benim başkanlık dönemi bitince alın çünkü benim içime Aziz Yıldırım ve arkadaşları kaçmış ya aynaya bakarak bir kez daha kurun bu cümleyi. Bana olan husumetiniz, kulübe zarar veriyor. Koskoca efsane başkanımız, Fenerbahçe'yi SPK'ya veriyor. SPK nerede biliyor musunuz? Abdullah Kiğılı diyor ya Fenerium şu kadar değerde diye? Gelir gelmez, SPK'nın Fenerium'la açtığı soruşturmayla uğraştık, bu kadar değer yok diye.

        "YAZIKLAR OLSUN SİZE"

        Daha dönemin ilk başlarıydı, ortak bir tanıdığımıza 'Ölmeden intikamımı alacağım' demişsiniz. FETÖ'cülükle suçlamadım dediniz, daha dün birkaç derneklerden arkadaşlarla görüştüm. Ortak toplantılarınızda benim proje olduğumdan bahsetmişsiniz. Yazıklar olsun. Şunu bilin ben sizinle havada karada her yerde mücadele ederim ama kulübümüze zarar veriyorsunuz. Keşke akil adam olsaydınız, zaman zaman size danışabilseydik. 3 Temmuz Davası'nda tek vücut olsaydık ama şahsi bakışınız bu kulübün çıkarlarının önüne geçmiş. Nasıl bu kulübün başarısızlığını istersiniz sırf başında sevmediğiniz biri var diye.

        "MESUT ÖZİL İÇİN BİR KURUŞ ÖDEMEDİK. OLMAYAN ŞEYİ NASIL BİLDİRELİM"

        Mesut Özil için bir kuruş ödememişiz. Evet ödemedik. Maaşını Arsenal'den aldı, bonservisi yok. Olmayan bir şeyi TFF'ye nasıl bildirelim? Yok İrfan Can'ı 11 milyona almışız. Belgeleriyle açıklasın! Siz değil miydiniz Fenerbahçe'yi mahkeme kapılarında süründürmeyin diyen?

        "BENİ MAHKEME VERMEZSENİZ ADAM DEĞİLSİNİZ"

        Beni mahkemeye vermezseniz tam argo bir kelime kullanacağım, adam değilsiniz! 150 milyon Euro, Dolar, TL... Bir şeyler anlatırken zaten Euro'lar, Dolar'lar karışıyor çorba alıyor. Bir şey diyeyim, yüz yüze geleceğiz Sayın Aziz Yıldırım. Siz gelmezseniz ben geleceğim, kaçmak yok! Camiayı, yönetime karşı kışkırtmayın. Efsane başkan olarak kalmak istiyorsanız, sizin gibi insanlardan beklenenleri yapın.

        Konuyu Rahmi Koç'tan açmışken, size iki şey söyleyeceğim. Bir lafı vardır, 'Yaydan çıkan ok ve ağızdan çıkan söz bir daha geri gelmez' diye. Siz dün o sözleri ettiniz, bunun da hesabını vereceksiniz. Fenerbahçe'yi değil siz, hiç kimse tehdit edemez.

        "BİRİ BU KULÜBÜ SATIŞA ÇIKARSA TARAFTAR AYAKTA DURUR"

        Kulübü sattırmam gibi garip garip söylemler içindesiniz. Olmayan bir gündemi pişiriyorsunuz, sonra da kurtarıcı rolüne giriyorsunuz. Ne kulübü satan var ne de satabilecek mevzuatı var. Kurtarıcı rolüne girmişsiniz ama ne olduğunu siz de biliyorsunuz. Biri bu kulübü satışa çıkarsa bu taraftar 3 Temmuz'daki gibi gereğini yapar, ayakta durur!

        114 yıllık kulüp, sizin tekelinizde olacak. Yok sahaya dönmüşsünüz, her maçı seyredecekmişsiniz, gözünüz bizde olacakmış... Hadi. Beni seyirciyle yollayacaksınız öyle mi? Kulübün sahibi ben değilim ve zaten ben istenmediğimi hissettiğim anda giderim. Ama şunu bilin ki o taraftar, bugün sizi buraya getirmedi, konuştunuz baktınız ve daha sonra da bir otopark mazeretiyle gelmiyoruz dediniz.

        "KULÜP NASIL YÖNETİCİYE KASA KOLAYLIĞI YAPAR? BU KONUYU ANLATACAKSINIZ"

        Müthiş bir mali tablo bıraktığınızı iddia ediyorsunuz. Neredeyse biz ona borçlu olduğumuzu hissedecektim. Kulübün hangi yöneticinize kasa kolaylığı yaptığını orada konuşacağız. Bir yöneticinizin şirketinden 8.6 milyon dolar kredi alıp, 100 gün sonra 9.6 milyon dolar neden ödediğinizi anlatacaksınız. Söz konusu paraysa, kimse size laf edemez dediniz. Bu konuyu anlatacaksınız. Konuşacaklarımız var, öyle kolay değil.

        "AZİZ YILDIRIM VE ARKADAŞLARI VARSA DÜŞMANA İHTİYACINIZ YOK"

        Aziz Yıldırım ve arkadaşları varsa, düşmana ihtiyacınız yok cümlesini kullanacağımı kim düşünebilirdi? Aziz Yıldırım, siz hala beni tanımamışsınız, benle uğraşıyorsunuz ama tanışacağız, daha fazla tanışacağız.

        "BAŞARILI OLDUĞUMUZDA CILIZ SESİNİZ HEPTEN KESİLECEK"

        Başkanımızın dün değindiği konularda doğruluk payı da var. Siz bu üslup ve davranışla, kimsenin sizi dinlemesini bekleyemezsiniz. Biz iyi bir üç sene geçirmedik Sayın Aziz Yıldırım ama samimiyetimizden kimse şüphe edemez. En kötü günleri gördük, iyi günler yakında. Biz o günleri gördüğümüzde, cılız olan sesiniz hepten kesilmiş olacak. Hiçbir Fenerbahçe başkanı, Fenerbahçe'nin kötülüğünü istemez, onun için dua etmez, olduğu zaman da keyif almaz. Allah bana bugünleri göstermesin.

        "FENERBAHÇE İYİ YOLDA"

        Biz iyi yoldayız. Fenerbahçe iyi yolda. Futbolda şampiyon olamadık diye, karamsarlığınızı artırmayın. Aldığımız Fenerbahçe için UEFA rapor yayınlamış, her şey ortada ama Aziz Yıldırım öyle demiyor. Futbolda şampiyon olamadık diye karamsar olmayın... Bu sene o şampiyonluk gelecek, ondan sonra bakın neler olacak.

        "BU İŞİ BİZDEN İYİ BİLİYORSANIZ NEDEN 6 YILDA 100 MİLYON EURO ZARAR VAR?"

        Para yokmuş, 52 oyuncuyu nasıl almışız... Biz tüm transferleri al sat dengesiyle yaptık. Bir lira zarar yok çünkü yapma imkanımız yok. Bu işi bizden daha iyi biliyorsanız, neden son 6 yılınızda 100 milyon Euro transfer zararınız var?

        BASKETBOL ŞUBESİ...

        "TEMİNANT MEKTUBU MU OLACAK?"

        Basketbol öneriniz... Bu düşünülmüş, kurgulanmış, iyi senaryo kötü senaryo analizleri yapılmış bir fikir mi, yoksa çat kapı aklınıza geldi de söylediniz mi, bilmiyorum. Dinlemek isteriz. 35 milyon bütçemiz var diyorsunuz. Kulüpte olmadan da destek sağlayabilirsiniz. Basketbol teklifini değerlendirmek istiyoruz ama emin olmak istiyoruz. Bizi ikna etmeniz lazım. Bir sezon mu, iki sezon mu, ne şekilde garantileyeceksiniz? Bir teminat mektubu mu olacak? Herhalde hakkımızdır diye düşünüyorum.

        "BENİ MAHKEMEYE VERMEZSENİZ..."

        Maçlarda ayağa kalkmayan şöyle şöyle olsun diyoruz ya. Beni mahkemeye vermezseniz öyle olun. Onların, kendilerinin bile ismini duymak istemediği eski bir futbolcularından medet umuyorsunuz ya, beni küçük düşürmek istiyorsunuz ya... Mahkemeye vermezseniz öyle olun.

        TELEVİZYON KANALINA ÇIKMA TEKLİFİ!

        "BU TEKLİFİ KABUL ETMEZSENİZ MAÇA FALAN DA GELMEYİN"

        Israr ediyorum. Bu teklifimi kabul etmezseniz maça falan da gelmeyin. TV'ye çıkacağız, aklınızdaki bütün iddiaları masaya dökün bakalım, medyada çok sevdikleriniz de var da onları da getirin ama tek bir şartım var; FBTV'de olacak. Temmuz ayında bu işi bitirelim, camiaya barış gelsin. Ama kim yalan söylüyor herkes görsün.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ