Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'de kongrenin ilk günü tamamlandı | Ali Koç ve yönetim kurulu ibra edildi - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe’nin Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı Ülker Stadı’nda ilk gün sona erdi. Toplantıya Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yöneticiler tam kadro katılırken, seçimli genel kurula mevcut başkan Ali Koç tek aday olarak giriyor.

        NELER YAŞANDI?

        Kongrede açılış konuşmasını Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin yaptı. Pekin, konuşmasında kapanmalar, kısıtlamalar ve ertelemeler ile geçen sıkıntılı bir sürecin geride kaldığını, bu süreçte Fenerbahçe adına önemli gelişmeler yaşandığını ifade etti.

        Öte yandan saha içinde kurulan platformda yönetim kurulu ve divan kurulu üyeleri yer alırken, sarı-lacivertlilerin kongre üyeleri ise tribünlerde yerini aldı. Kulüp tarihinde ikinci kez statta düzenlenen genel kurulda, aidatını yatıran 29 bin 9 üye oy kullanabilecek.

         Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a sert yanıtlar
        Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a sert yanıtlar Haberi Görüntüle

        DİVAN BAŞKANI VEFA KÜÇÜK

        Fethi Pekin'in konuşmasının ardından ise genel kurulu yönetecek divan kurulu başkanlığı seçimi yapıldı. Genel Kurul Divan Kurulu Başkanlığı'na Vefa Küçük, oy birliği ile seçildi. Ardından söz alan Vefa Küçük, tek başkan adayı ve listesi olduğunu ifade ederek, başkanlığa veya kurullara başka aday olup olmadığını sordu. Gündem oylamasına geçen Vefa Küçük, mevcut gündemin oy birliği ile kabul edildiğini belirtti.

        Kongrede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 2019 ve 2020 yılları yönetim kurulu faaliyet ile denetim kurulu raporları okundu.

        KÜRSÜNÜN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

        Fenerbahçe Kulübünün seçimli olağan genel kurul toplantısında, 2019 ile 2020 yılları yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları okundu. Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen kongrede, yönetim kurulu faaliyet raporunu genel sekreter Burak Kızılhan okudu. Kızılhan'ın sözlerine başlamadan önce, kongre üyelerinin itirazı üzerine konuşma kürsüsünün yeri değiştirildi.

        Burak Kızılhan, kürsünün kongre üyelerine doğru çevrilmesinin ardından konuşmaya başladı. Kızılhan, seçimli olağan genel kurula katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, salgın süreci, dava süreçleri, TFF'ye yapılan 28 şampiyonluk başvurusu, Türkiye Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmalar gibi konularda bilgi verdi.

        Kızılhan'dan sonra denetim kurulu faaliyet raporunu okumak için ise denetleme kurulu üyesi Mehmet Vodina kürsüye çıktı. Vodina, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneğinin 2019 yılında toplam gelirlerinin 1 milyar 263 milyon lira, giderlerinin ise 1 milyar 685 milyon lira olduğunu ifade etti. Vodina, 2020 yılında toplam gelirlerin 1 milyar 93 milyon, giderlerin ise 1 milyar 892 milyon lira olduğunu duyurdu.

        ALİ KOÇ ADAYLIK DİLEKÇESİNİ VERDİ

        Ali Koç'un 380 kongre üyesinin imzalarının bulunduğu başkanlığa adaylık başvurusu, genel kurul divan başkanlığına sunuldu. Divan başkanı Vefa Küçük, Koç'un dosyasının kontrol edilmek üzere sicil kuruluna verildiğini duyurdu. Kulüp başkanlığı için adaylık başvuruları, genel kurula katılma hakkı olan 200 üyenin noter tasdikli belgeleri ile yapılıyor. Bu başvuru, 200 imzalı teklif ile genel kurul toplantısının ilk günü genel kurul divan başkanlığı oluşturulduktan sonra gündem oylamasına geçilmeden önce genel kurul divan başkanlığına yapılıyor. Yapılan incelemenin ardından Ali Koç'un adaylığının kesinleştiği açıklandı.

         Kongreden kareler!
        Kongreden kareler! Haberi Görüntüle

        KONGRE ÜYELERİNİN TEPKİSİ ÜZERİNE BURAK KIZILHAN AÇIKLAMA YAPTI

        Fenerbahçe’de gerçekleştirilen Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda kongre üyeleri konuşmaların yapıldığı platformun konumuna ve kendilerinin kongre sürecini takip edildiği noktaya tepki göstermesi üzerine Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan bir açıklama yaptı.

        3 yıl önceki seçimlerde çimlerin çok ciddi zarar aldığını belirten Kızılhan, “Platformu buraya çimler az etkilensin diye koyduk. Fenerium A, B ve C blokları kapalıydı brandayla çok güneş olduğu için. Açmak durumunda kaldık. Sizleri oturttuktan sonra da yan bloklara sizleri kaydırtmak istemedik. Arkamda bulunan Maraton Tribünü kör nokta olduğu ve 3 Temmuz tünelinde olduğu için onları kapattık. Daha yakın olmak için böyle bir düzen yaptık. TV platformunu en uzağa gönderdik ki sizlere daha yakın olalım. Korona ciddi şekilde azaldı ama 1 Temmuz’a kadar normalleşme süreci devam ediyor. Koltuklarımızı 1 dolu 1 boş koymak durumundayız. Sizlerin sağlığı her şeyden önemli olduğu için 28 bin hazirunun gelebilecek kapasiteye göre düzenledik” dedi.

        ALİ KOÇ VE YÖNETİM KURULU İBRA EDİLDİ

        Fenerbahçe Kulübü'nün olağan seçimli genel kurul toplantısında yönetim ve denetim kurulları, faaliyetleri dolayısıyla ibra edildi.

        Kongrede yönetim kurulu ve denetim kurulu raporlarının okunmasının ardından söz alan üyeler, görüşlerini dile getirdi.

        Genel kurul divan başkanı Vefa Küçük, yönetim kurulu ve denetim kurulunun 2019 ile 2020 yıllarındaki faaliyetlerini ayrı ayrı oylamaya sundu.

        Yönetim kurulu ve denetim kurulu faaliyetleri, oy birliğiyle ibra edildi. Ali Koç başkanlığındaki yönetim ve denetim kurullarının ibra edilmesinin ardından tribünde yer alan kongre üyeleri "Ali Koç başkan, Fenerbahçe şampiyon." tezahüratında bulundu.

        2021 YILI BÜTÇESİ VE BORÇLANMASI OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

        Öte yandan, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneğinin 2021 yılı bütçesi ve borçlanma ihtiyacı kabul edildi. Ayrıca denetim kurulu, 1 Ocak-30 Nisan tarihlerindeki faaliyetleri dolayısıyla ibra edildi. Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Karaçam, sarı-lacivertli kulübün gelir gider tabloları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karaçam, "1 milyar 841 milyon lira zarar var. Futbol A.Ş. son 5 yıldır borca batık bir şirket durumunda" dedi.

        AİDAT 500 TL OLDU

        Fenerbahçe'nin yıllık üyelik aidatı, oy çokluğuyla 50 liradan 500 liraya yükseltildi.

        Üyelerin yıllık aidatlarının oylandığı sırada bir grup kongre üyesine, başka bir grup kongre üyesinin ‘Bedavacılar’ demesi üzerine tansiyon yükseldi. Olaylara güvenlik görevlileri müdahale ederken, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç olay yerine gelerek kongre üyelerini sakinleştirdi.

        Ali Koç oylama öncesinde yaptığı açıklamada ise şunları dile getirdi: "121 kongre üyemizin imzaladığı bir önerge var. Sıkıntıları biliyorsunuz, aidat konusunu bizim belirlememiz yakışmıyor, sizler belirleyeceksiniz. Aidat konusunda 121 üye 250 lirayı öneriyor. Hassas bir konu biliyorum ama biz geldiğimizde durumların nasıl olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Biz enkaz edebiyatı yapmıyoruz. Bize göre doğru rakam 500 liradır. Herhangi bir emrivaki de yapmak istemiyoruz. Bir rakamı oyladıktan sonra geriye dönüş yok."

        16. MADDE KABUL EDİLDİ

        Fenerbahçe kongresinde 16. madde (gayrimenkul alımı yapılması/satılmas) oy çokluğuyla kabul edildi.

        Ayrıca sarı-lacivertli kulüpte e-spor, kadın futbol takımı ve paralimpik spor şubelerinin açılması kabul edildi.

        Kongrede ilk gün Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un konuşmasıyla tamamlandı.

        OY VERME İŞLEMİ CUMARTESİ GÜNÜ

        Yarın toplamda 29 bin 9 üye ile delege oy kullanmak üzere sandık başına gidecek. Sandıklar oy verme işlemi bittikten sonra toplu olarak açılacak ve genel kurul divan başkanının öncülüğünde oylar sayılacak. Bu arada adaylığını açıklayan Eyüp Yeşilyurt yeterli geçerli imza sayısına ulaşamadığı için seçime girme hakkı kazanamadı.

        REKLAM

        ALİ KOÇ'UN LİSTESİ

        Fenerbahçe'de yapılacak Olağan Seçimli Genel Kurul öncesinde tek aday Ali Koç'un yönetim kurulu aday listesi dün gece açıklandı. Eski yöneticilerden Ömer Temelli ile Ahmet Ketenci yeni yönetim listesinde yer alırken; Burhan Karaçam, Sevil Zeynep Becan, Şaban Erdikler, Tankut Turnaoğlu, Turhan Şahin, Ömer Okan, Ozan Korman Tarman ve Metin Sipahioğlu ile yol ayrımına gidildi. Öte yandan Fenerbahçe Kulübü İletişim Koordinatörü Can Gebetaş da yeni dönem için yedek üyeler arasında yer aldı.

        Ali Koç'un yönetim kurulu listesinde şu isimler bulunuyor:

        ASİL ÜYELER: Erol Bilecik, Burak Ç. Kızılhan, Ömer Temelli, Mehmet Dereli, Fethi Pekin, A. Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Hüseyin Arslan, Esin Güral Argat, Nüket Küçükel Ezberci, Ahmet Ketenci, Alper Pirşen, Kemal Danabaş, Ruşen Çetin

        YEDEK ÜYELER: Selma Altay Rodopman, Ömer Okan, Selahattin Baki, Bekir İrdem, İlker Dinçay, Özgür Özaktaç, Can Gebetaş

        34. BAŞKAN SEÇİLECEK

        Fenerbahçe'de mevcut başkan Ali Koç, seçime tek aday olarak giriyor. Sarı-lacivertli kulübün bir önceki seçiminde 20 yıllık başkan Aziz Yıldırım karşısında 16 bin 92 oy alan Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü'nün 33'üncü başkanı seçilmişti. Bir diğer başkan adayı Eyüp Yeşilyurt ise gerekli imza şartları ve kurulları oluşturamaması sebebiyle seçime giremeyecek. Yeşilyurt'un yanı sıra aday olacağını duyuran Engin Verel de dün bu kararından vazgeçtiğini bildirmişti.

         "Ali Koç'a desteği artırdı"
        "Ali Koç'a desteği artırdı" Haberi Görüntüle

        OTOPARK GERİLİMİ

        Kongre öncesi Fenerbahçe'de otopark tartışması çıktı. Aziz Yıldırım, maraton tribün tarafındaki otoparkın kendilerine verilmemesi nedeniyle kongreye katılmayacaklarını duyurdu.

        Yıldırım, "Abdullah Kiğılı'nın yürüme problemleri sebebiyle en azından üç araçlık kullanım imkanı tanınmasını istedik. Vefa Küçük önce kabul etti, ardından buranın bize verilmeyeceğini iletti. Bu uygulamayı üzüntü ve esefle karşılıyoruz. Ben ve arkadaşlarım kongreye katılmayacağız" dedi.

        Ardından Fenerbahçe Kulübü de şu açıklamayı yaptı: "Fenerium otoparkından kendilerine yer verilmiştir. Yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Kendisinden beklentimiz, söz vermiş olduğu gibi eski başkan Sayın Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının, kongremize katılım göstermeleridir."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ