Alman lider Merz, “Çocuklarıma ABD’ye okumaya gitmelerini tavsiye etmem” dedi
İran Savaşı konusunda ABD Başkanı Donald Trump ile gergin bir süreç içinde olan Almanya Şansölyesi Friedrich Merz, mevcut ortamda çocuklarına ABD'de okumalarını veya çalışmalarını tavsiye etmeyeceğini söyledi.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkesinin uzun vadede daha iyi fırsatlar sunduğunu savunarak, gençlere "ABD'de eğitim görmeyi veya çalışmayı iki kez düşünmelerini" tavsiye etti.
Merz, Würzburg kentindeki "104. Katolik Günü"nde yaptığı konuşmada, "Bugün, çocuklarıma eğitim almak ve çalışmak için ABD'ye gitmelerini tavsiye etmiyorum." dedi.
"İyi eğitimli insanlar bile orada iş bulmakta zorlanıyor"
ABD'de farklı bir sosyal iklim geliştiğini belirten Merz, "Bugün, ABD'de en iyi eğitimli insanlar bile iş bulmakta büyük zorluklar yaşıyor." değerlendirmesinde bulundu.
Merz, gençlere "ABD'de eğitim görmeyi veya çalışmayı iki kez düşünmelerini" tavsiye etti.
Şansölye, Almanya'nın sosyal piyasa ekonomisinin güçlü bir gelecek vadetmeye devam ettiğini vurgulayarak, "Özellikle gençler için Almanya kadar muazzam fırsatlar sunan çok az ülke olduğuna dair kesin bir inancım var." ifadesini kullandı.
ABD hakkındaki bu sözler, Trump’ın çevresinden öfkeli bir tepki gördü.
Trump’ın ilk döneminde Berlin Büyükelçisi olarak görev yapan, uzun süredir Cumhuriyetçi dış politika danışmanı olan Richard Grenell, "Merz, TDS Derneği’nin Avrupa Başkanı oldu” diyerek, Trump'ın muhalifleriyle dalga geçmek için uydurduğu “Trump delirme sendromu”na atıfta bulundu.