Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin SON DAKİKA! Altan Karındaş hayatını kaybetti! Altan Karındaş kimdir, ölüm sebebi nedir? - Magazin haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Marmaris Belediyesi Huzurevi’nde kalan ünlü sanatçı Altan Karındaş yaşamını yitirdi. Acı haberi tiyatrocu Nedim Saban sosyal medya hesabından duyurdu. Saban, "Tiyatromuzun büyük ustası Altan Karındaş’ı biraz önce kaybettik. 'Ölüm oranı yüzde yüz olan tek hastalık yaşamdır' der Memet Baydur. Çok üzgünüm, hastaneye girmeden önce yolladığı ses kaydı yüreğimin en derin yerinde acıtmaya devam edecek." dedi.

        "SİZİ HEP GÜZEL HATIRLAYACAĞIZ"

        Melek Baykal da sosyal medya hesabından ''Uzun zamandır hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti maalesef. Nurlarda uyuyun. Mekanınız cennet olsun. Sizi hep güzel hatırlayacağız'' ifadelerini kullandı.

        "NEŞESİYLE, KAHKAHASIYLA İÇİMİZDEN BİRİYDİ"

        Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yaptığı yazılı açıklamada, Altan Karındaş'ın vefatından derin üzüntü duyduğunu belirterek, Marmaris'in kendisini asla unutmayacağını kaydetti.

        Karındaş'ın bütün Marmaris'in "Altan teyzesi" olduğunu ifade eden Oktay, "Karındaş neşesiyle, kahkahasıyla, bilgi ve birikimiyle içimizden biriydi. Hem huzurevinde kalırken hem de kendi isteğiyle Turunç'a taşındığında hastalığı süresince hep görüştüm, ziyarete gittim. Sürekli olarak bakıcısı ve hemşiresinden bilgi aldım. Bu hastalığı da atlatacağına inanıyordum ama olmadı. Kalbimizde yaşayacak." ifadelerini kullandı.

        Oktay, Karındaş'a Allah'tan rahmet diledi.

        ALTAN KARINDAŞ HAKKINDA

        Altan Karındaş 30 Ağustos 1928 tarihinde dünyaya geldi. İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda Şan ve Tiyatro eğitimi alan sanatçı; 1951 yılında Muhsin Ertuğrul'un Küçük Sahnesi'nde sanat hayatına başladı.

        Şehir Tiyatroları, Ulvi Uraz Tiyatrosu, Saim Alpago Tiyatrosu, Gen-Ar Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. Bir dönem kendi adına da tiyatro kurdu.

        Karındaş, rahatsızlığına rağmen 2019 yılında 10 Kasım Atatürk filmi için kamera karşısına geçmişti.

        Pek çok sinema ve dizilerde rol aldı. Gençliğinde şarkıcılık da yapan Karındaş, çeşitli hayvan ve çocuk sesi taklitlerinde büyük başarı kazandı. Aranılan dublaj sanatçısı oldu. Karındaş, tiyatroda 70’in üzerinde oyunda oynadı. Sanatçı, doksanlarda yaptığı “Çöpçatan” adlı programla evlilik programlarının öncülüğünü yapmıştır.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ