Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Amazon'dan taklit önlemi! Türkiye'de de devreye girdi - İş-Yaşam Haberleri

        Amazon taklit ürünleri tespit eden program Project Zero'nun Avustralya, Brezilya, Hollanda, Suudi Arabistan, Singapur, Türkiye ve BAE olmak üzere yedi yeni ülkeye genişletildiğini açıkladı. Amazon böylece söz konusu programı mağazasının olduğu 17 ülkede kullanıma sunulmasını sağladı.

        Amazon'un gelişmiş teknolojisi, makine öğrenimi ve marka bilgisi birleştirilerek telif hakları ve sahte ürünlere karşı markaların korunması sağlanacak.

        2019 yılında hayata geçirilen proje ile tüketicilerin orijinal ürünlere ulaşmasının garanti altına alınması hedeflenmiş ve aralarında Veet, Salvatore Ferragamo, BMW gibi pekçok ünlü kuruluşun da olduğu 10 bin marka ile işbirliğine gidilmişti.

        REKLAM

        Amazon Başkan Yardımcısı Dharmesh Mehta yaptığı açıklamada Amazon'un markaları ve tüketiciyi korumak için küresel bir işbirliğine gittiğini söyledi.

        Amazon Global Müşteri Güvenliği ve Satıcı Desteğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dharmesh Mehta,“Amazon olarak tüm müşterilerimizi ve birlikte çalıştığımız markaları korumak adına kararlı bir şekilde çalışmalar yürütüyoruz. Project Zero, markaları ve özellikle projenin üç kolunu da kullanacak tüm firmaları korumak adına atılmış büyük bir adım,” dedi.

        Dünyanın en büyük otomotiv markalarından BMW projeyle ilgili "Project Zero, BMW'yi Amazon üzerinde korumak için çok kolay ve etkili bir araç oldu." derken gıdaların taze saklanması için araçlar geliştiren Food Huggers kurucusu ve CEO’su Adrienne McNicholas, “Project Zero’nun farklı pazaryerlerinde uygulanacak olması bizleri heyecanlandırıyor. Program, şu ana kadar markalarımızı koruma konusunda oldukça pozitif bir sonuç verdi." şeklinde konuştu.

        Amazon'dan yapılan açıklamada Project Zero’nun markaları koruyup güçlendiren üç ana özelliğine dikkat çekildi.

        Amazon’un otomatik koruma sisteminin bir günde 5 milyarın üzerinde yeni ürünü etkin ve sürekli olarak taradığı ve şüpheli listelemeleri belirlediği vurgulanurken Amazon'un yapay zeka sistemlerinden alan otomatik koruma sisteminin sürekli yeni bilgilerle güçlendirildiği için sahte ürünlerin listelenmesinin önüne geçerken, her gün daha sağlıklı sonuçlar elde edildiği ifade edildi.

        Pazaryerlerindeki sahte ürünlerin sistemden kaldırma imkânı tanındığı projede sistemden kaldırılan ürünler, otomasyon koruma sistemleri ile paylaşılıyor, böylelikle sahte ürünlerin gelecekte de önlenmesi sağlanıyor.

        Son olarak proje kapsamında; ürün seri numarası tanımlama, markaların kendi üretim veya paketleme süreçlerinde uyguladıkları benzersiz bir kod sayesinde kullanılabiliyor ve markaların Amazon üzerinden satılan tüm ürünlerinin teker teker taranarak orijinal olduğu teyit ediliyor.

        Açıklamada, ürün seri numarası tanımlamanın isteğe bağlı bir hizmet olduğu ancak Project Zero bünyesindeki markaların bu sistemle en iyi sonuçlara ulaşabildiği belirtildi

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ