Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ANKARA DEPREM FAY HATTI RİSK HARİTASI 2023 | Ankara deprem bölgesi mi, deprem riski olan ilçeler hangileri? Ankara fay hattı nerelerden, hangi mahallelerden geçiyor?
        1

        Hatay ve Kahramanmaraş depremlerinin ardından MTA ve AFAD tarafından paylaşılan diri fay hattı haritası gündemdeki yerini aldı. Ankara'da ikamet edenler, "Ankara deprem riski olan ilçeler nereler, fay hattı nereden geçiyor, Ankara deprem bölgesi mi?" sorularına yanıt aramaya başladı. Üçüncü derece deprem bölgesinde yer alan Ankara'da sınır ilçelerinin çoğunda fay hattı bulunmaktadır. İşte Ankara'dan geçen fay hattı haritası ile riskli ve az riskli ilçeler listesi...

        2

        ANKARA'DAN FAY HATTI GEÇİYOR MU?

        Ankara 3. ve 4. deprem bölgesi olarak görülse de asla risk yok denilemez. Ankara fay hattı şehrin altından geçmiyor olsa da, Ankara'nın sınır ilçelerinin bir çoğunun altında fay hattı bulunuyor.

        3

        Bunun yanında 1. derece deprem bölgesi olan Kuzey Anadolu Fay Hattı, güneydoğusunda Kırşehir Keskin Fay Hattı ve Haymana bölgesinde ise Bala'nın altındaki küçük fay hatları bulunuyor. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuz zaman Ankara'da deprem açısından risk barındırıyor.

        4

        ANKARA'DA DEPREM RİSKİ BULUNAN İLÇELER

        Ankara'nın en riskli bölgelerinin başında Demetevler geliyor. Sonrasında Çamlıdere, Kazan ve Kızılcahamam risk içeren ilçeler arasında yer alıyor.

        5

        BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ OLAN İLLER

        İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

        6

        İKİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ OLAN İLLER

        Tekirdağ, İstanbul (1. ve 2. bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Antalya, Samsun, Kars, Erzurum, Batman, Ardahan, Iğdır, Adana, Diyarbakır, Malatya, Eskişehir, Kütahya, Uşak, Ağrı, Çorum.

        7

        ÜÇÜNCÜ DERECE DEPREM BÖLGESİ OLAN İLLER

        Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

        8

        EN AZ RİSKLİ DEPREM BÖLGESİNDE OLAN İLLER

        Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman’dır.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ