Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara teravih namazı saati 2023: Diyanet ile Ankara teravih namazı vakti bugün saat kaçta?
        1

        İslam aleminde önemli ve özel olan Ramazan ayı için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Camide cemaat ile idrak edilen teravih namazına ilişkin sorgulamalar hız kazanırken namaz saatleri gündeme geldi. Peki, Diyanet ile Ankara teravih namazı vakti saat kaçta? İşte Ankara teravih namazı saatleri...

        ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        2

        İLK TERAVİH NE ZAMAN KILINACAK?

        Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 2023 Dini Günler Takvimine göre; Ramazan bu sene 23 Mart Perşembe günü başladı. Buna göre; 2023 yılının ilk teravih namazı 22 Mart 2023 gecesi kılındı.

        3

        ANKARA'DA TERAVİH NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

        İlk teravih namazı 22 Mart Perşembe günü yatsı namazı farzı kılındıktan sonra kılınacak. Ankara'da 23 Mart'ta yatsı ezanı 20.28'de okunacak. Buna göre; teravih namazı da yatsı namazının ardından kılınmaya başlanacak.

        4

        TERAVİH NAMAZI KAÇ REKAT, FARZ MI?

        Teravih namazı, Ramazan ayına mahsus 20 rekattan ibaret bir müekked sünnettir. Bu namazın cemaatle kılınması sünnettir. Bunun için teravih namazını cemaatla kılmayıp evlerinde yalnız başlarına kılanlar sünneti terk edip hata işlemiş olurlar. Teravih namazı, orucun değil, Ramazan'ın sünnetidir. Bu sebeble oruç tutmayan hasta ve yolculara da teravih kılmak sünnettir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ