Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya Ticaret Borsasında (ATB) yapılan toplantıda, zeytin ve zeytinyağının üretimi, pazarlanması ve markalaştırılması konuları masaya yatırıldı.

        ATB Başkan Vekili Halil Bülbül başkanlığında yapılan toplantıda, zeytin ve zeytinyağının üretim maliyetleri, sıkım ücretleri, fiyatı işçilik sıkıntısı, pazarlanması ile zeytinyağındaki markalaşma çabaları değerlendirildi.

        Bülbül, Antalya'nın bu sene zeytinde "yok yılı" geçirdiğini ifade ederek, "Tek eksiğimiz birlikte hareket etmek. Zeytinimizi katma değerli şekilde nasıl değerlendirebiliriz buna yoğunlaşmalıyız." dedi.

        Zeytinde yüzde 50'ye yakın rekolte kaybı beklediklerini, bu nedenle zeytin fiyatlarının artacağını belirten ATB 4. Meslek Komitesi Üyesi Zafer Tan, "Dünyada zeytin üretiminde sıkıntı yaşanıyor, Fiyat yükseldikçe tağşiş oranı artıyor. Tüketici tağşişli yağ konusunda dikkatli olmalı." diye konuştu.

        Toplantıya, ATB Yönetim Kurulu Üyesi Ragıp Gök, 4. Meslek Komitesi üyeleri ve sektör paydaşları da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler