Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖF sınav sonuçları bugün açıklanır mı? 2019 Açıköğretim Fakültesi AÖF sınav sonuçları tarihi belli mi?

        AÖF yani Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, bahar dönemi sınavı 13 - 14 Nisan'da öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilmişti. Öğrenciler şimdi AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. AÖF'ten gelen açıklama ve duyurular yakından takip ediliyor. AÖF Temmuz ayında yapılacaküç ders sınavının tarihini değiştirdi. İşte AÖF'ten gelen son açıklamalar...

        AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN?

        13 - 14 Nisan'da yapılan AÖF sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu öğrencilerin öncelikli soruları arasında. Ancak AÖF'ten konuyla ilgilihenüz resmi bir açıklama gelmedi. Daha önce, sonuçlar sınavı takip eden 3 hafta içerisinde açıklanıyordu. AÖF bahar dönemi vize sınav sonuçlarının bu hafta ya da önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

        REKLAM

        AÖF ÜÇ DERS SINAV TARİHİ DEĞİŞTİ

        Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2018-2019 Öğretim Yılı Akademik Takviminde yer alan ve 20 Temmuz 2019 tarihinde yapılması planlanan Üç Ders Sınav tarihi 27 Temmuz 2019 olarak değiştirildi.

        2019 AÖF SINAV TAKVİMİ

        Sınav Türü Sınav Tarihi
        Güz Dönemi Ara Sınavı 24 - 25 Kasım 2018
        Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 12 - 13 Ocak 2019
        Bahar Dönemi Ara Sınavı 13 - 14 Nisan 2019
        Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 25 - 26 Mayıs 2019
        2018-2019 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 27 Temmuz 2019

        AÖF SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE DERS GEÇME

        Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları” ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre belirlenir.

        Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır.

        REKLAM

        Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3(üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

        Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.

        Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir.

        Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

        Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 18/03/2016 tarihli ve 75850160-106-158-16196 sayılı yazısıyla Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ilgili üniversitelere bildirilmiştir.

        Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

        Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ