Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AÖF sınav sonuçları için sona gelindi! 12-13 Ocak Açıköğretim AÖF final sonuçları sorgulama aktifleşti mi?

        AÖF final sınav sonuçları için heyecan dorukta. Açıköğretim Fakültesi öğrencileri güz dönemi final sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. AÖF sınavı 12-13 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilmişti. Sınavın ardından11 gün geçti, sonuçlar henüz açıklanmadı.

        AÖF SINAV SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANIR MI?

        Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav sonuçları için henüz resmi bir duyuru yayımlanmadı. AÖF 2018-2019 iş takviminde de sınav sonuç tarihi yer almamakta. Genel olarak sonuçların bugün ya da yarın açıklanması bekleniyor.

        Sınav sonuçlarınızı açıklandığı anda buradan öğrenebilirsiniz

        AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

        AÖF KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

        BAHAR DÖNEMİ
        Kayıt Türü İnternet Başvuru veKayıt Tarihi** Mazeretli KayıtTarihi Süre
        KAYIT YENİLEMEEKLE/SİL - Açıköğretim- İktisat- İşletme 11 Şubat 2019 Pazartesi22 Şubat 2019 Cuma 22 Şubat 2019 Cuma 12 Gün

        AÖF SINAV SORULARI VE CEVAPLARIERİŞİME AÇILDI

        eKampüs sayfası üzerindenöğrencilerAÖF sınav soruları ve cevaplarına ulaşabilirler. Ortalama puan hesaplamasını da buna göre yapabilirsiniz.

        AÖF SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

        AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

        Bilindiği üzere Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav sistemini değiştirdi. Buna göre yeni sistemde, öğrencilerin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir.

        İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerle ödev ve laboratuvar uygulamaları olan dersler ise bu kapsamın dışında tutulmuştur.

        AÖF GEÇME NOTU

        Kredili geçme sisteminde alacağınız notlara göre harf karşılıkları aşağıdaki gibidir:

        84 – 100--AA--4,00 (GEÇTİ)

        77 – 83--_AB--3,70 (GEÇTİ)

        71 – 76--_BA--3,30 (GEÇTİ)

        66 – 70--_BB--3,00 (GEÇTİ)

        61 – 65--_BC--2,70 (GEÇTİ)

        56 – 60--_CB--2,30 (GEÇTİ)

        50 – 55--_CC--2,00 (GEÇTİ)

        46 – 49--_CD--1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

        40 – 45--_DC--1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

        33 – 39--_DD--1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

        0 – 32----FF--0,00 (KALDI)

        AÖF ORTALAMA HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

        Fakülte tarafından öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması yapılır. Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmeyecek şekilde üst yarı yıldan ders seçebilir. Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan, İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8. yarı yıllardan ders alamaz. Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan, Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler ise 8. yarı yıldan ders alamaz. Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.

        Genel Not Ortalaması:Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.

        REKLAM

        Ders Geçme:Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

        Dersten Kalma:Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

        Şartlı / Koşullu Geçme:Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0'ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.

        Akademik Yetersizlik Uyarısı Ve Ders Tekrarı:Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2.00 GNO sağlayamayan öğrenciye "Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapılır. "Akademik Yetersizlik Uyarısı" alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNO'nın en az 2.00 olması gerekir.

        Çan eğrisi sisteminedeniyle öğrencilerin aldığı ham puanların haricinde standart sapma etkisi ile fakültes sisteminden eksrta artı ya da eksi puanlar gelmektedir. Dolayısıyla yukarıdaki sistemde yapılan puan hesaplaması ham puanlar üzerinden yapılmakta ve yaklaşık geçme notunu vermektedir.

        Şartlı olarak belirtilen derslerden (DD, DC, CD ) geçmekiçin Genel not ortalamanızın ( Şimdiye kadar aldığınız tüm notları ortalaması) 2,00 ve üzerinde olmalıdır. Genel not ortalamanız 2,00’ın altında ise şartlı geçen dersleri tekrar almanız gerekir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ