Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? 26-27 Mayıs 2018 AÖF final sonuçları nasıl sorgulanır? (Anadolu Üniversitesi Açıköğretim)

        AÖF yani Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları, Mayıs ayının son haftasonunda 26 - 27 Mayıs'ta gerçekleştirilmişti. Sınavın ardından, geçen hafta sınav soru ve cevapları da AÖF tarafından yayınlandı. Şimdi öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF telafi sınavı var mı? AÖF sınavlarında puanlama sistemi nasıl? tüm soruların cevabı haberimizde...

        AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

        Anadolu Üniversitesi tarafından 26-27 Mayıs'da uygulanan AÖF sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda bir bilgi bulunmuyor. Fakat geçtiğimiz sınav sonuçlarına baktığımızda sonuçlar sınavdan sonra 15 gün içerisinde açıklanıyor. Buna göre 2018 AÖF bahar dönemi ara sınavı sonuçlarının önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

        REKLAM

        AÖF SINAV SONUÇ İTİRAZI NASIL YAPILIR?

        Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. İtirazlar Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliği birimine dilekçe göndererek veya aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine e-posta göndererek yapılabilir.

        MAZERET SINAVI OLACAK MI?

        Yapılan açıklamada "Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz.Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir."denildi.

        AÖF ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN?

        Anadolu Üniversitesi'nin belirlediği sınav takvimine göre, 2018-2018 AÖF üç ders sınavı 21 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

        AÖF HARF NOTLARI

        REKLAM

        84 – 100 AA 4,00 (GEÇTİ)

        77 – 83 AB 3,70 (GEÇTİ)

        71 – 76 BA 3,30 (GEÇTİ)

        66 – 70 BB 3,00 (GEÇTİ)

        61 – 65 BC 2,70 (GEÇTİ)

        56 – 60 CB 2,30 (GEÇTİ)

        50 – 55 CC 2,00 (GEÇTİ)

        46 – 49 CD 1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)

        40 – 45 DC 1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)

        33 – 39 DD 1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)

        0 – 32 FF 0,00 (KALDI)

        AÖF NEDİR?

        Açıköğretim Fakültesi,1982 yılında kurulmuş olan ve Uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren bir fakültedir.

        Kendi ikamet ettiği ilde üniversite kazanamayıp farklı illerde okuma imkanı olmayan, hatta örgün olarak üniversite okumaya fırsatı olmayan Türk vatandaşlarının imdadına koşan bir sistemdir.Tüm Türkiye’de hizmet veren açıköğretim fakültesi, bunun yanı sıra KKTC, Türki Cumhuriyetler ve Batı Avrupa’da da Türk vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.

        Açıköğretim Fakültesi bulunan üniversiteler:

        -İstanbul Üniversitesi (Auzef)

        -Anadolu Üniversitesi (AÖF)

        -Atatürk Üniversitesi (Ata-AÖF)

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ