Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AÖL AÖF kayıt tarihleri ne zaman? 2018 - 2019 AÖF AÖL kayıt yenileme tarihleri açıklandı! Öğren...

        AÖL AÖF kayıt tarihleri belli oldu. Öğrenciler kayıt yenilemek ve ya yeni kayıt yaptırmak için başvuru tarihlerini merak ediyorlardı. Hem AÖL hem de AÖF kayıt tarihlerini açıkladı. İşteAÖL AÖF kayıt tarihleri

        AÖF GÜZ DÖNEMİ KAYIT TARİHLERİ

        ÖSYS ile Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden birine yerleştirilenler ve orta öğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar internet başvurularını buradan yapabilirler.

        Başvuru ve kayıt tarihi: 3 - 10 Eylül 2018

        Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine 2018-2019 Öğretim Yılında 7143 sayılı Af kapsamında kayıt yaptırmak isteyen adaylar internet başvuru işlemlerini buradan yapabilirler.

        Başvuru ve kayıt tarihi: 24 - 28 Eylül 2018

        Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde kayıtlı öğrencilerimiz Güz Döneminde ders seçim (ekle-sil) işlemini buradan yapabilirler.

        Ders ekle-sil ve kayıt yenileme tarihi: 24 Eylül - 5 Ekim 2018

        2018-2019 Öğretim Yılında Yatay Geçiş kapsamında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden birine kayıt yaptıranlar ders ekleme işlemini buradan yapabilirler.

        Ders ekleme tarihi: 4 - 5 Ekim 2018

        AÖL KAYIT TARİHLERİ 2018-2019

        Açık Öğretim Lisesi 2018/1. Dönem İlk Kayıt işlemleri 03 Eylül-21 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Belirtilen tarihlerde çeşitli nedenlerle İlk Kayıt işlemlerini yaptıramamış öğrenciler için 22 Eylül -28 Eylül 2018 tarihleri arasında Mazerete Bağlı İlk Kayıt işlemleri yapılacaktır.

        İlk Kayıt yaptıran öğrencilerin Ders Seçimi işlemleri, Açık Öğretim Lisesi Haftalık Ders Çizelgesinde yapılacak düzenlemelerle ilgili Talim Terbiye Kurulu Onayı alındıktan sonra başlayacaktır. Ders Seçimi işlemlerinin yapılacağı tarihler belirlendiğinde http://aol.meb.gov.tr/ adresinden duyurulacaktır.

        AÖL KAYITLARI NASIL YAPILIYOR?

        Yeni Kayıt tarihleri, Açık Öğretim Lisesi resmi web sitesinde yayınlanan iş takviminde belirtilen tarihler arasında başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlarımız, Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt yaptırabilirler. Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Yeni kayıt için aşağıda sıralanan evrakları tamamlayanlar ilan edilen Yeni Kayıt tarihleri arasında bölgelerinde bulunan en yakın irtibat bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler. Yeni Kayıt işlemleri için aşağıda sıralanan 3 adımı takip ediniz.

        REKLAM

        1. Adım: Bankaya Yeni Kayıt Ücretini Ödeyiniz

        Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenci adayı her yıl belirlenen yeni kayıt katılım bedelini ödemek zorundadır.2016yılında bir dönem için Yeni Kayıt katılım bedeli40 TL.'dir. Bu bedelin;

        30 TL. ‘siniZiraat Bankası, Vakıflar BankasıveyaHalk Bankasının(Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir) herhangi bir şubesineT.C. Kimliknumaranızı beyan ederekDestek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğühesabına, ödeyiniz ve dekontunu muhafaza ediniz.

        10 TL. ‘sini ise kayıt yaptıracağınızHalk Eğitim veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüokul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okulların okul müdürlüğü görevlisine okul aile birliğinin dekontu ya da makbuzu karşılığında ödeyiniz.

        Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt için başvuran öğrenci adaylarının, katılım bedelini ödediğine dair bilgileri sistem üzerinden görebilmektedir. Katılım bedelini ödemeyen, eksik ya da yanlış ödeyenlerin kayıtları, sistem tarafından engellendiğindenyapılamamaktadır.

        2. Adım: Yeni Kayıt işlemleri İçin İrtibat Bürosuna gidiniz

        Yeni Kayıt ücretini yatırdığınıza dair dekont ve "Yeni Kayıt Başvurusu İçin Gerekli Evraklar" başlığı altında yer alan durumunuza uygun maddede belirtilen belgeler ile birlikte bulunduğunuz yerdeki irtibat bürosuna gidiniz.

        Bu aşamada nüfus kayıt bilgileriniz, adresiniz, resminiz, getirdiğiniz belgelere (tasdikname, diploma, denklik belgesi vb.) ait bilgiler Açık Öğretim Lisesi Bilgi sistemine kaydedilir, öğrenci numaranız ve geçici şifreniz oluşturulur. İrtibat Bürosu, sisteme kaydedilen bilgilerin bir nüshasını da tarafınıza verir.

        Kayıtişlemi gerçekleştirilen öğrenci"Ön Kayıt"durumundadır. İrtibat büroları öğrenciye ait not girişleri (tasdikname ile gelenlerin), resim aktarımı ve kredilendirme vs. gibi diğer bilgileri sisteme kaydederler. Bilgi girişleri tamamlanıp girişler kontrol edildikten sonra"Ön Kayıt"durumundaki öğrenci"Aktif "duruma getirilir.

        3. Adım: Derslerinizi Seçiniz

        Öğrencilik durumunuz Aktif hale geldikten sonra, size verilen öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçmelisiniz.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ