Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖL sınav sonuçları tarihi belli mi? AÖL 3. dönem kayıt yenileme ne zaman?

        Binlerce öğrenci,31 Mart - 1 Nisan tarihlerinde AÖL sınavına giriş yapmıştı ve sonuçlar için bekleyiş başlamıştı. Sonuçları bekleyen öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılacak olan açıklamayı bekliyor. PekiAÖL sınav sonuçları tarihi belli mi? AÖL 3. dönem kayıt yenileme ne zaman?

        AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencileri, yapılan sınav sonrasında sonuçlar için beklemeye başlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sınavın ardından sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih de büyük merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışma takviminde veya sınav takviminde AÖL sınav sonuçlarına ilişkin bir tarih bilgili yer almıyor.

        MEB tarafından AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih açıklandığında haberimizden takip edebilirsiniz.

        AÖL 3. DÖNEM KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

        AÖL 3. dönem kayıt yenileme yapacak öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı bir duyuru yayımladı.

        Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

        "Açık Öğretim Lisesinin merkezi sistem ile yapılan sınavlarının organizasyonu ve değerlendirilmesi Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Açık Öğretim Liselerinin 2017-2018 eğitim öğretim yılı II. dönem sınavının sonuçlarının Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne teslim edilmesinden sonra 2017-2018 eğitim öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme iş ve işlemleri başlatılacaktır.

        2017-2018 eğitim öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme tarihi belirlendikten sonra http://aol.meb.gov.tr internet adresinden öğrencilerimize duyurulacaktır."

        REKLAM

        AÖL SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

        31 Mart 1 Nisan 2018 tarihlerinde 3 oturum olarak gerçekleştirilen Açık Öğretim Liseleri (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) 2017 2.dönem sınavı soru ve cevap anahtarı açıklandı.

        1. OTURUM SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN 2. OTURUM SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN 3. OTURUM SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

        21 Nisan 2018 Cumartesi günü tek oturum halinde gerçekleştirilen 2017 2. dönem telafi sıanvı soruları ve cevapları açıklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ