Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ATA AÖF bütünleme sınav sonuçları: Sayılı günler kaldı! ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

        ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Soruları üniversiteyi açıktan bitirmek isteyen öğrenciler tarafından merak konusu oldu. 1-2 Şubat tarihinde gerçekleşen bütünleme sınav sonuçlarının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. İşte, ATA AÖF sınav sonuçlarıyla ilgili detaylar...

        ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Sınavın sonuçları Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)'den görüntülenebilecek. ATA AÖF vize sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Sonuçlar açıklandığı anda burada olacak. 15 gün içerisinde sonuçlar açıklandığını belirtebiliriz.

        ATA AÖF ARA SINAV SORU VE CEVAPLARI

        Atatürk Üniversitesi Açıköğretim bütünleme sınavı soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayınlandı.

        REKLAM
        ATA AÖF SINAV SORU VE CEVAPLARI

        SINAVDA 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK Mİ?

        Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Açıköğretim Programları uygulayan üniversitelerde (Atatürk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi) uygulama birliği sağlanması amacıyla Açıköğretim programlarında uygulanması gereken ölçme ve değerlendirme ilkelerini belirleyerek, 18-03-2016 tarih ve 10675850160-106-16196 sayılı yazısıyla bu hususlar üniversitelere dağıtılmış ve bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği bildirilmiştir.

        Adı geçen düzenlemede:

        “Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı götürmesi” hükmüne yer vermiştir. Bu nedenle tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ