Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Avokado nasıl yetiştirilir? İşte "Avokado nasıl ekilir?" sorusunun yanıtı

        A, C, ve E vitaminleri bakımından zengin olan avokado, hem tok tutması hem de lezzetli oluşuyla son zamanların en popüler tropikal meyveleri arasında gösteriliyor.

        Avokado aslında domates gibi bir meyve. Ama diğer bütün meyvelerin aksine ağırlıklı olarak şeker değil, sağlıklı yağlar ve bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içeriyor. Diğer yandan severek tüketilen avokadoyu marketten, pazardan satın almanıza gerek yok.

        Avokadonun nasıl ekildiğini öğrenerek evde kendi kendinize yetiştirdiğiniz avokadolar ile lezzetli salatalar hazırlayabilirsiniz. Peki evde avokado nasıl ekilir? Avokado nasıl yetiştirilir?Evinizde avokado yetiştirmek için izlemeniz gereken yol...

        BİRİNCİ AŞAMA

        REKLAM

        Avokado çekirdeğini zarar vermeden meyveden ayırın.

        İKİNCİ AŞAMA

        Çekirdeği iyice yıkadıktan sonra suyun içinde beş dakika bekletin ve dikkatlice kurulayın.

        ÜÇÜNCÜ AŞAMA

        Avokadonun sivri olan uç kısmını üst, daha düz olan kısmı ise alt tarafıdır. Tohumu filizlendirebilmek için avokadonun düz olan kısmını suya batırın.

        DÖRDÜNCÜ AŞAMA

        Kürdanları avokadonun etrafına batırın. Böylece kürdan çekirdeğe sıkışıp kalacaktır ve avokado tamamen suya batmayacaktır.

        BEŞİNCİ AŞAMA

        Yukarıda saydığımız tüm işlemleri yaptıktan sonra tohumun suda filizlenmesi içinbekleyin. İlk avokado filizinin çıkması yaklaşık 3-6 hafta arası sürer. Ardından yukarıdan filiz oluşacaktır.

        SON AŞAMA

        Avokado filizlendikten sonra20-25 santim genişliğinde bir çiçek saksısını toprakla doldurun. Toprağın ortasına küçük bir çukur açıp içine avokado çekirdeğini, kök kısmı aşağıda toprağa doğru olacak şekilde yerleştirin. Çekirdeği toprakla kapadıktan sonra saksıyı sulayın.

        Toprağın her daim nemli kalmasına dikkat edin. Bir süre sonra avokadolarınızı göreceksiniz.

        Haberi Hazırlayan: Bilge Tunçer
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ