Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan
Kullanım Koşulları’nı ve
Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.
Ayı barınağının 3 yavrusu kefir ve balla besleniyor
Artvin ve Rize'de bulunan 3 yavru ayı, Bursa'nın Karacabey ilçesindeki ayı barınağına getirildi. Henüz 1,5 aylık olan ve biberonla beslenen yavru ayılara 'Tolga', 'Lesi' ve 'Aydın' isimleri verildi
AA
01
Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü 12'nci Bölge Müdürlüğü'nce korumaya alınan yavru ayılardan 2'si Artvin'de, 1'i de Rize'de bulundu.
02
AA'nın haberine göre bakımları ve kontrolleri yapılan ayılar, işlemlerinin ardından Karacabey ilçesindeki Ova Korusu Ayı Barınağı'na getirildi.
03
Burada veterinerler tarafından yapılan kontrolde, yavru ayıların 1- 1,5 aylık olduğu belirlendi. Veterinerler, günde 4 kez emerek, beslenmesi gereken yavru ayılar için kefir, bal ve bebek maması gibi desteklerle özel mama hazırlıyor.
04
Bakıcılar da özel mamaları ayılara biberonla içiriyor. Yavru ayıların bulunduğu alan sık sık kontrol edilirken, enfeksiyon riskine karşı bakıcıları hariç başka kişilerle temasına izin verilmiyor.
05
'SÜREKLE BESLENMEYE İHTİYAÇ DUYUYORLAR'
Yavru ayıların bakımıyla ilgili bilgiler veren barınak şefi veteriner Azizcan Sezer, "Yavru oldukları için sürekli beslenmeye ihtiyaç duyuyorlar. Dolayısıyla günde 4 sefer beslemek durumundayız.
06
Bu hafta buraya gelen yavru ayılarımız 30- 40 yıllık hayatlarının tamamını bu barınakta geçirecekler. Doğadaki diğer ayılara göre, buradaki iyi koşullar daha da uzun ve sağlıklı yaşamalarına da neden oluyor. Merkezimizde 78 ayımız vardı, yeni gelen yavru aylarımızla birlikte sayımız 81'e çıktı" dedi.
07
'TOLGA' CANA YAKIN, 'LESİ' AGRESİF
Barınağa getirilen yavru ayılara, çalışanlar tarafından 'Tolga', 'Lesi' ve 'Aydın' isimleri verildi.
08
Ayıların karakteristik özelliklerini de anlatan veteriner Sezer, "'Tolga', çok insana yakın, cana yakın bir hayvan. Sürekli bizimle oynuyor. 'Lesi', biraz daha sinirli, agresif yapıda. 'Aydın' ise çekingen ve korkak bir yavru.
09
Geceleri de beslenme ve bakıma ihtiyaç duydukları için saat farkı gözetmeksizin onların yanlarında oluyoruz.
10
Geceleri yanlarına geldiğimizde birbirlerine sarılarak, uyuduklarını görüyoruz. Yavru ayılarımız bizim de yeni neşe kaynağımız oldu" diye konuştu.
YORUMLAR
Misafir 3 yıl önce allah kimseyi annesiz birakmasin kimbilir anesinini avcilar vurmuştur yazik günah CEVAPLA 31Misafir 3 yıl önce mikemmel! anlatmaya gereh yoh! görüyorsiniz. vahi vahi vah vah! CEVAPLA 22Misafir 3 yıl önce Çok tatlılar saatlerce oynasam bıkmazdım CEVAPLA 70
ÖNCEKİ YORUMLARI GÖSTER (8)