Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler BAĞ-KUR tescil affı geldi mi? BAĞ-KUR silinen prim günleri için yapılandırma ve ihya olacak mı? İşte merak edilen detaylar - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Silinen BAĞ-KUR borçları ihya edilecek mi? BAĞ-KUR prim borçları yapılandırılacak mı? Vergi affı yasasının kabul edilmesiyle birlikte kamudaki bazı borçlara gelen yapılandırma fırsatıyla birlikte BAĞ-KUR'lular da bu soruların cevabını merak edip araştırıyor.Peki, vergi affıyla BAĞ-KUR prim borçları tescil affı geldi mi? İşte merak edilen detaylar...

        2

        BAĞ-KUR TESCİL AFFI ÇIKTI MI?

        BAĞ-KUR’luların prim borçları 2008, 2015, 2018, 2020 ve 2021 yıllarında çıkartılan kanunlar ile silindi. Silinen primlerin ait olduğu sigortalılık süreleri durduruldu. Kanuna göre, bu şekilde durdurulan sigortalılık süreleri, BAĞ-KUR’lunun ekonomik durumunun elverişli olduğu herhangi bir tarihte cari asgari ücret üzerinden prim ödeyerek ihya edilebiliyor. Böylece durdurulan sigortalılık süreleri emekliliğe sayılıyor.

        3

        Prim günleri silinen ve borçlarını ödeyerek silinen prim günlerini geri getirmek yani ihya yapmak isteyen BAĞ-KUR 'luların gözü ise geçtiğimiz günlerde TBMM kabul edilen ve Resmi Gazete'de yayınlanan vergi affı paketine çevrildi.

        4

        Vergi affı paketinde BAĞ-KUR'luların silinen borçlarıyla ilgili bir hüküm yer almıyor. Dolayısıyla borcunu ödeyip prim günlerini ihya etmek isteyen BAĞ-KUR'lular vergi affı paketinden yararlanamayacaklar. Ancak yapılandırma apılmadan borcunu ödeyen BAĞ-KUR'lular prim günlerini geri ihya edilecekler.

        5
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ