Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bakan Pekcan: Eximbank, Özbekistan’daki Agrobank ve Turonbank ile kredi anlaşması imzaladı - Para Haberleri

        Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Eximbank'ın Özbekistan ile yaptığı yeni kredi anlaşmasını Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Pekcan, Eximbank ile Özbekistan'ın önde gelen bankaları arasında imzalanan kredi anlaşması sayısının 5'e, anlaşmaların toplam tutarının ise 170 milyon dolara yükseldiğini kaydetti.

        İşte Bakan Pekcan'ın açıklaması;

        Türk Eximbank ülkemizden Özbekistan’a gerçekleştirilecek mal ve hizmet ihracatının finansmanına yönelik olarak Özbekistan’da yerleşik Agrobank ve Turonbank ile toplam 31 milyon dolar tutarında iki rotatif bazlı kredi anlaşması imzaladı.

        Bu kapsamda Bankamız ile Özbekistan’ın önde gelen bankaları arasında imzalanan kredi anlaşması sayısı 5’e; anlaşmaların toplam tutarı ise 170 milyon dolara yükseldi.

        İmzalanan bu yeni kredi anlaşmaları ile ülkemizden Özbekistan’a gerçekleştirilen özellikle yatırım malları ihracatının alıcı kredileri ile daha etkin desteklenmesi ve dış ticaret hacmimizin arttırılmasını amaçlıyoruz. Anlaşmaların ihracatçılarımıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ