Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bankalar için hangi riskler geçerli? - İş-Yaşam Haberleri

        Borsanın Şirketleri programının bu haftaki konuğu TEB Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Pınar Uğuroğlu Delice oldu. 2022 yılı bankacılık bilançolarını değerlendiren Uğuroğlu, rekor kara rağmen hisse fiyatlarının yeteri dereceğe yükselip yükselmediği konusundaki fikirlerini aktardı. Uğuroğlu, başta enflasyona endeksli tahviller ve mevduat ile kredi arasındaki faiz marjının hangi bankayı nasıl etkilediğini ve önümüzdeki yıl bu 2 kalemin hangi bankanın bilançosuna nasıl yansıyacağını anlattı. 12 aylık bilançolara bakıldığında bankaların rakamlarını etkileyen en önemli kalemleri ve rasyoların ele alındığı programda ayrıca emtia şirketleri de ele alındı.

        REKLAM

        DEPREM BORSA ŞİRKETLERİNİ NASIL ETKİLER?

        Depremin Türkiye ekonomisine etkisini değerlendiren Uğuroğlu, önümüzdeki dönem bu etkinin nasıl süreceğini ve borsa şirketlerinin bu durumdan nasıl etkileneceğini anlattı. Global piyasalardaki beklentilerini de anlatan Uğuroğlu, deprem sonrası borsada yaşananları ve sonrasında

        borsa için alınan kararların hedefine ulaşıp ulaşmadığını değerlendirdi. Son günlerde endeksteki oynaklığın azalması ve hafif yukarı yönlü harekete ilişkin görüşlerini dile getiren Uğuroğlu ayrıca deprem etkisiyle yükselmesi beklenen enflasyonun borsada yeniden fiyatlanıp fiyatlanmayacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        SEÇİM ÖNCESİ VE SONRASI NE OLUR?

        Yaklaşan seçime yönelik değerlendirmelerde de bulunan Uğuroğlu, seçim öncesi ve sonrası beklentilerini açıklarken hangi durumda borsanın nasıl etkileneceğine dair tahminlerini aktardı. Uğuroğlu, Borsa İstanbul’da bundan sonraki seyri ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini yatırımcılar açısından yorumladı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ