Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Batuhan Karacakaya vatani görevini yaptı - Magazin haberleri
        1

        'Aşk-ı Memnu'da 'Bülent' karakterini canlandırarak çocuk yaşta şöhreti yakalayan Batuhan Karacakaya, askerliğini yaptı.

        2

        Vatani görevini tamamlayan Batuhan Karacakaya, duygularını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dile getirdi ve askerlik fotoğraflarını yayımladı.

        3

        Batuhan Karacakaya, "Askerliğimi Erzincan 59’uncu Havan ve Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı'nda yapmak nasip oldu. Bütün komutanlarımız çok değerli ve iyi kalplilerdi. Dilerim ki Allah, her daim onların yardımcıları olsun. Katıldıkları operasyonları yakından dinlemek, onlardan eğitim almak gurur vericiydi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen asker arkadaşlarım beni kardeşleri gibi gördükleri için ayrıca mutlu oldum. Bu yolda benimle yürüyen herkese selam olsun derken yanıma gelip 'seninleyiz' diyenlere tekrardan selam olsun" dedi.

        4

        Televizyon ve müzik dünyasının ünlü isimlerinin nerede askerlik yaptığını biliyor musunuz? Bedelli, kısa dönem ve uzun dönem olarak vatani görevlerini yerine getiren ünlülerin askerlik fotoğraflarını sizler için derledik...

        5

        ATTİLA ATASOY

        Türk pop müzik sanatçısı Attila Atasoy, askerlik yıllarında çekilen bir fotoğrafını Instagram sayfasında yayımladı. 69 yaşındaki Atasoy, fotoğrafına "Nisan 1979 Sıhhiye Taburu-Eczacı Bölüğü... Hüseyin Gazi-Mamak / Ankara" notunu düştü.

        6

        TEOMAN

        Teoman, Instagram hesabından yayımladığı karelerle takipçilerine adeta zamanda yolculuk yaptırmıştı. Askerlik fotoğraflarını yayımlayan ünlü şarkıcı, o dönem yaşadığı bir anısını da sevenleriyle paylaştı.

        28 günlük bedelli askerliğini İzmir Gaziemir'de tamamlayan 55 yaşındaki sanatçı, gönderisinde şu ifadeleri kullandı: Tam askere gidecekken, bedelli askerlik çıkıyor. Ağustos ayında 28 gün askerlik yapmak için İzmir Gaziemir'e gideceğim. Psikiyatrıma koşuyorum. Yeni ilaçlara ihtiyacım olduğunu söylüyorum. Bu zorlu askerliğe dayanabilmek için... Askere gitmeden önceki gece sahneye çıkıyorum. Benimle orada röportaj yapan gazetecilere, bedelli olduğumu kastederek, "Benim askerlik fasulyeden olacak." diyorum.

        İlk gece komutan bütün erleri çağırıp; "Arkadaşlar..." diyor, "Bir arkadaşınız televizyonda, 'Benim askerliğim fasulyeden olacak' dedi. Hayır arkadaşlar, sizin askerliğiniz fasulyeden olmayacak!" "Off!", diyorum, yine yaptım yapacağımı.... Aklımca uzun dönem yapanlara jest yapmaya çalışmıştım.

        7

        FAZIL SAY

        Fazıl Say da askerlik fotoğrafını takipçileriyle paylaşmıştı. Say, yayımladığı kareye, "Gelsin askerlik anısı, Burdur 2002" notunu düştü. Sanatçı, vatani görevini Burdur 3. Piyade Er Eğitim Tugay Komutan Yardımcılığı'nda yaptı.

        8

        ÇAĞATAY ULUSOY

        Çağatay Ulusoy da bedelli askerlikten faydalanan isimlerden. Ulusoy, 21 günlük vatani görevini Ankara'da tamamlandı.

        9

        ALİŞAN

        Alişan sosyal medya hesabından askerlik yıllarına ait bir fotoğrafını paylaşmıştı. Vatani görevini Ankara Kara Kuvvetleri Armoni Mızıka Bölüğü'nde yapan ünlü şarkıcı Tolga Çevik ile askerlik arkadaşı olduğunu söylemişti. Alişan, paylaştığı bu fotoğrafın altına şu notu düşmüştü: Hayırlı güzel haberler alacağımız bir hafta olsun İnşallah... Armoni Mızıkası benim daha 13 ayım var, o tezkereci asker hatırası.

        10

        İDO TATLISES

        Bedelli askerlik yasasından faydalanan İbrahim Tatlıses’in oğlu şarkıcı İdo Tatlıses de vatani görevini Tekirdağ'da gerçekleştirdi.

        11

        KEREM BÜRSİN

        Ünlü oyuncu Kerem Bürsin ise vatani görevini Burdur 58. Piyade Alayı'nda yaptı.

        12

        KENAN İMİRZALIOĞLU

        Kenan İmirzalıoğlu Edirne'nin Süloğlu ilçesinde bulunan 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yaptı. İmirzalıoğlu kısa dönem olarak askerliğini 5 ay 5 gün olarak tamamladı.

        13

        FATİH ÜREK

        1989'da Aydın 1. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı'nda askerlik yapan Fatih Ürek, dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e servis bile yapmış.

        14

        SERDAR ORTAÇ

        Serdar Ortaç 2000'de Sivas'ta 28 gün bedelli askerlik yaptı.

        15

        MANUŞ BABA

        Manuş Baba’nın (Mustafa Özkan) askerlik fotoğrafı sosyal medyada uzun süre konuşulmuştu. Şarkıcı, vatani görevini Tekirdağ'da yerine getirdi.

        16

        TARKAN

        Tarkan, 2000'de bedelli askerlikten yararlanarak, Malatya 2. Ordu Komutanlığı Ulaştırma Er eğitim Alay Komutanlığı'nda vatani görevini yerine getirdi.

        17

        ALTAN GÖRDÜM

        Altan Gördüm askerlik fotoğrafını "Asker olmuştum piyade" notuyla sosyal medya hesabında paylaştı.

        18

        KUŞUM AYDIN

        Kuşum Aydın askerliğini Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda yaptı.