Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig BB Erzurumspor BB Erzurumspor: 2 - Beşiktaş: 4 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Beşiktaş, Süper Lig'in 34. haftasında BB Erzurumspor'u 4-2 mağlup etti. Yüksek tempoda başlayan maçta Kara Kartal 10. dakikada Cyle Larin'in golüyle 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekip bu gole 16. dakikada Schwechlen ile yanıt verdi. Dakikalar 26'yı gösterdiğinde Oğuzhan Özyakup Beşiktaş'ı yeniden öne geçiren golü kaydetti. BB Erzurumspor'da ilk golün hazırlayıcısı olan Emrah Başsan 39. dakikada kendisi sahne aldı ve skora yeniden dengeyi getirdi: 2-2. İlk 45 dakika 2-2'lik eşitlikle tamamlandı.

        Mücadelede 66. dakika oynanırken Rachid Ghezzal çalımlarla sokulduğu rakip ceza sahasına girer girmez yaptığı sert vuruşla Beşiktaş'ı yeniden öne geçirdi. Siyah-beyazlılarda Cenk Tosun 76. dakikada dizinden sakatlandı ve yerini Gökhan Töre'ye bıraktı. 86. dakikadaki kontratakta topla ceza sahasında buluşan Gökhan, Beşiktaş'ın 4. golünü kaydetti. Kalan dakikalarda gol olmayınca Beşiktaş sahadan 4-2'lik üstünlükle ayrıldı.

        Puanını 70'e yükselten Beşiktaş, Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkını 7, Galatasaray'la olanı ise 8'e yükseltti. BB Erzurumspor ise haftayı 28 puanla kapadı.

        REKLAM

        MAÇIN DAKİKALARI

        9. dakikada Atiba kendi taşıdığı topla içeri sokuldu, ceza sahasına girmeden pasını çıkardı. Larin'in ceza alanının ilk metrelerinden ayak içiyle gelişine vuruşunda top adeta 90'a gitti: 0-1 Cyle Larin bu sezon Süper Lig'deki 15. golünü kaydetti.

        15. dakikada Emrah Başsan'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direğe çok iyi hareketlenen Leo Schwechlen, Vida'nın üzerinden kafayla topu ağlara yolladı: 1-1.

        2016 yılından bu yana ülkemizde forma giyen Leo Schwechlen, Süper Lig kariyerindeki ikinci golünü attı. Fransız futbolcu, ilk golünü 2018'de yine Erzurumspor formasıyla atmıştı.

        17. dakikada Erzurumspor çok etkili geldi. Sol kanattan Emrah'ın ortasına ön direkte yakın mesafeden El Kabir dokundu, kaleci Ersin gole engel oldu.

        21. dakikada Oğuzhan'ın pasıyla sağ çaprazdan içeri giren Cenk Tosun'un çaprazdan sert şutunda top yandan auta çıktı.

        REKLAM

        25. dakikada Rachid Ghezzal'le duvar pası yapan Oğuzhan Özyakup, sağ alt köşeye doğru yerden bir vuruş yaptı. Kaleci Szumski direk dibinde büyük bir hatayla topu ellerinin arasından kaçırarak ağlarında gördü. Beşiktaş 2-1 öne geçti.

        Bu sezon ligdeki 3. golünü atan Oğuzhan, sevincini yedek kulübesinde bulunan Utku Yuvakuran'la birlikte yaşadı. Bu arada Rachid Ghezzal da bu sezonki 14. asistini yaparak bu alandaki liderliğini perçinledi. Cezayirli yıldız 2010-11 sezonundan bu yana Beşiktaş formasıyla bir sezonda en fazla asist yapan isim oldu.

        38. dakikada sağ kanattan Cenk Ahmet'in ortasında Beşiktaş savunmasının ceza sahası dışına gönderdiği topu kontrol eden Emrah Başsan sol ayağıyla sert vurdu, kaleci Ersin büyük bir hatayla kucağına gelen topu sektirdi ve skora yeniden denge geldi. Emrah Başsan bu sezon ligdeki 5. golünü kaydetti.

        43. dakikada Larin'in derinlemesine pasıyla savunma arkasına sarkan Cenk Tosun içeri girerken vuruşunu yaptı ancak Da Costa pozisyonunu bozmuştu, top çerçeveyi bulmadı.

        53. dakikada Erzurumspor gole yaklaştı. Etkili paslaşmalar sonrası Leo'nun arka direğe kaldırdığı topa boş durumdaki Aatıf vurdu ancak top farklı şekilde auta çıktı.

        REKLAM

        55. dakikada rakip yarı alanın ortalarında topu alan Ricardo Gomes sağ çaprazdan içeri sokuldu, topu soluna çekip yaptığı vuruşta top kaleci Ersin'de kaldı.

        62. dakikada Da Costa'nın pasıyla ceza alanı sol çaprazında topu alan Emrah Başsan'ın vuruşunda top yandan auta gitti.

        66. dakikada sağ kanatta topla buluşan Rachid Ghezzal ortaya doğru kat etti ve rakiplerinden birer birer sıyrılıp ceza yayının gerisinden mükemmel bir vuruşla ağları sarstı ve Kartal'ı yeniden öne geçirdi. Cezayirli yıldız bu sezon üçüncü golünü kaydetti. BB Erzurumsporlu futbolcular ise golden önce Cenk Tosun'un topu elle kontrol ettiği şeklinde itirazlarda bulundu.

        67. dakikada sol kanattan bir anda savunma arkasına sarkan Cyle Larin'in karşı karşıya pozisyonda vuruşunu Szumski kurtardı.

        68. dakikada Erzurumspor'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda arka tarafa açılan topu Cenk Ahmet ortaya çevirdi. Boumal'in kafa vuruşunda kaleci Ersin'i geçen topu Rosier çizgiden çıkardı.

        74. dakikada Cenk Tosun, Leo'yla girdiği ikili mücadele sonrası sakatlık yaşadı. Golcü futbolcunun dizkapağında bir problem olduğu belirtilirken Cenk, sedyeyle kenara geldi. Cenk'in yerine oyuna Gökhan Töre girdi.

        86. dakikada Erzurumspor'un tüm hatlarıyla yüklendiği dakikada Necip'in uzun pasıyla kendi yarı alanından çok hızlı çıkan Beşiktaş'ta N'Koudou'dan topu alan Gökhan Töre sol çaprazdan içeri girdi ve iki kişinin arasından yaptığı vuruşla uzak köşeden topu ağlara yolladı: 2-4

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ