Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tavuklar hakkında okuyacağınız bu bilgiler sizi çok şaşırtacak
        1

        ABD'li nörolog ve hayvan davranışları uzmanı Lori Marino, 2017'de yayımlanan akademik makalesinde tavukların daha yumurtadan çıkar çıkmaz sayı kavramını algılayabildiğini söylüyor.

        2

        5 günlük civcivlerin önüne farklı sayılarda iki farklı kategoride nesne koyan Marino, civcivlerin fazla nesne olan grubu ayırt edebildiğini tespit etmişti. Nesnelerin önü paravanla kapatıldığında bile civcivler hangi paravanın arkasında daha fazla cisim olduğunu bulabildi.

        3

        Vahşi doğada yaşayan tavukları genellikle 25 ila 30 tavuktan oluşan sürüler halinde gezer ve kendi aralarında bir hiyerarşik yapı kurararak tüm sürü bu role uygun davranır. Bu hiyerarşik yapı, yırtıcı hayvanlara karşı kendilerini korumasını sağlar.

        4

        Uluslararası hayvan hakları örgütü PETA, doğal ortamlarında yaşayan tavukların yırtıcıların saldırısından yüzde 90 oranında kurtulabildiğini işaret eden çalışmalar olduğunu aktarıyor. Tavuklar bulundukları gruptaki civcivleri korumak için de yırtıcılara karşı birlikte saldırıyor.

        5

        İngiltere'deki Bristol Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nden Christine Nicol, yapılan testlerde tavukların 30 farklı tavuğu ayrı ayrı tanıyabildiğini gösterdiğini söylüyor.

        6

        Tavukları birbirleriyle 24 farklı ses çıkartarak konuşuyor; yırtıcı hayvanlara karşı birbirlerini uyarıyor ve yardım talep edebiliyorlar.

        7

        Harvard Üniversitesi'nden karşılaştırmalı zooloji uzmanı Chris Organ'ın yürüttüğü çalışmalarda; 68 milyon yıl önce yaşamış Tyrannosaurus Rex'in (T-Rex) en yakın akrabasının tavuklar olduğu keşfedilmişti.

        Kaynak: BBC

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ