Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Alanyaspor Maçı Yazar Yorumları - Spor yazarları Beşiktaş Alanyaspor maçı için ne dedi? Hakem kararları... - Beşiktaş Haberleri
        1

        ALİ ECE: Abdullah Avcı’nın teknik direktörlüğünün değil, bu maç öncesi teknik direktörlük “PERFORMANSI”nın sorgulanması büyük bir camiada kaçınılmazdı.

        2

        Avcı da kendisini sorgulamış belli ki daha önceki maçlarda sahaya ezbere 4-1-4-1 dizilen takım yerine daha mücadele odaklı pragmatik bir taktiği tercih etmiş.

        3

        Ljajic, Alanyaspor karşılaşması öncesindeki maçlarda hocanın oyun planında kötü oynayabilir ama Alanyaspor maçındaki gibi bir gram dahi mücadele etmezse geçen sezon göz dolduran yetenekleri çöpe gider, oyundan alınır!

        4

        Ljajic’in mevkidaşı olmasa da Diaby hem mücadele etti, hem de Beşiktaş’ın bu sezon attığı en organize golün mimarı ve son vuruşunu yapan isimdi.

        5

        GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş iyi mi oynadı? Hayır. Sadece elinden geleni yaptı ve savaştı. Başta Caner, Atiba ve Burak olmak üzere, sorumluluk alan futbolcular dünkü galibiyeti getirdi.

        6

        Baskı altındaki Abdullah Avcı da takımının en iyi maçı olmadığının kuşkusuz farkındadır. Ancak dün her ne pahasına olursa olsun kazanmak zorundaydı. Ve Avcı da dünkü galibiyet ile nefes aldı.

        7

        FATİH DOĞAN: Diaby hamlesi gelen iki gol ilk yarıda kilitlenmiş oyunu tamamen açtı. Hem sahada oynayan oyuncular hem de izleyen seyirciler keyif almaya başladı. N'Koudou ve Burak biraz daha şanslı ve daha dikkatli olabilseler skor tabelası yukarıya doğru evrilebilirdi.

        8

        Bu maç düşen Beşiktaş'ın silkinme maçıydı. Galibiyetin tadını hatırlama maçıydı. Abdullah Avcı'nın kader, Beşiktaş'ın ölü toprağını üzerinden atma maçıydı.

        9

        TURGAY DEMİR: Bu galibiyet hangi yaraya ne kadar merhem olur bilmem ama Beşiktaş'ta sistem sorununun devam ettiğini ve geriye oynamaktan kurtulmadıkça maç kazanmakta her zaman zorlanacağının altını çizmek istiyorum..

        10

        DENİZ ÇOBAN: Maçın 19. dakikasında Burak Yılmaz’ın rakibinin yüzüne gelen dirseğinin yaralayıcı bir hareket olduğunu düşünüyorum. Dirseğini araç olarak değil, silah olarak kullandığı fikrindeyim. Sarı yerine, kırmızı kart daha doğru olurdu.

        11

        Beşiktaş’ın N’Kodou ile kazandığı penaltıda hakemin haklı olduğu fikrindeyim. 65. dakikada Atiba’nın koluna gelen topa Kardeşler ‘devam’ dedi. Bence pozisyon penaltıydı. Çünkü Atiba’nın elleri çok fazla açık olmasa da elinin topa doğru bir hareketi vardı.

        12

        İBRAHİM YILDIZ: maçın kaderini belirleyen 3 harekete dikkat çekmek istiyorum. Herkes, elini vicdanına koyarak karar versin…

        13

        Birincisi, Burak Yılmaz’ın rakibine yaptığı dirsek darbesi için ne karar verirdiniz? Rakip oyuncunun sertlik karşısında yüzünün kanamasını hep birlikte izledik. Sarı kart mı? Yoksa kırmızı mı olmalıydı? VAR neden sessiz kaldı?

        14

        İkincisi N’Koudou ceza sahasında rakibini geçtiğinde rakibin yerde sabit ayağına takılıp düşmesi penaltı olarak verildi. Verilebilir ancak, VAR’ neden gidilip bir kez daha emin olmak istemedi hakem Kardeşler?

        15

        Üçüncüsü ceza sahası içerisinde el açık ve top çarptığında penaltı veriliyor mu? Kural, penaltı diyor bu tür hareketlere. Atiba’nın pozisyonunu hatırlayın. Top ele çarptığında el açık mı? Açık. Peki, neden VAR’a gidilmedi? Bu 3 hareket, hakemlik skandalıdır…