Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş: 1 - Galatasaray: 0 | MAÇ SONUCU VE ÖZETİ! Derbiye VAR damga vurdu - Beşiktaş Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasındaki dev derbide Beşiktaş konuk ettiği Galatasaray'ı 1-0 yendi.

        Vodafone Park'ta galibiyeti getiren golü 18. dakikada penaltıdan Adem Ljajic kaydetti. Bu sonucun ardından siyah-beyazlı ekip 24 puana yükseldi.Beşiktaş, Şenol Güneş yönetimindeki derbilerde en çok galibiyeti Galatasaray'a karşı elde etti. Siyah-beyazlı takım, bu dönemde Galatasaray ile yaptığı 7 maçın 5'inde galibiyet sevinci yaşadı.

        Son 9 resmi maçında 1 galibiyet alan Galatasaray ise 24 puanda kaldı. Sarı-kırmızılı ekip, 19 Ekim'deki Bursaspor maçıyla başlayan süreçte Süper Lig'de 6, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 3 müsabakaya çıktı ve 1 kez kazanabildi.

        Ayrıca Galatasaray,deplasmanda yaptığı son 8 derbi maçta galip gelemedi.Rakip sahada son derbi galibiyetini 2014-2015 sezonunda, 4 Ocak 2015'te Beşiktaş'ı 2-0 yendiği maçta alan Galatasaray, sonraki 8 deplasman müsabakasından 3 beraberlik ve 5 mağlubiyetle ayrıldı.

        Öte yandan mücadeleye VAR kararları damga vurdu.

        MAÇ İSTATİSTİKLERİ
        47 % Topla Oynama Yüzdesi 53 %
        5 İsabetli Şut Sayısı 2
        8 İsabetsiz Şut Sayısı 7
        6 Korner 5
        16 Faul 12
        2 Ofsayt 1
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ - GASARAY DERBİ MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        ÖNEMLİ DAKİKALAR

        Mücadelenin 13. dakikasında Adriano'nun kendi yarı alanından gönderdiği uzun pasla savunmanın arkasına koşu yaparak topla buluşan Ljajic, ceza sahası sağ çaprazından şutunu çekti, meşin yuvarlak uzak direğin yanından dışarı çıktı.

        VAR SONRASI PENALTI KARARI!

        17. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Hakem Cüneyt Çakır, VAR incelemesi sonrası 15. dakikada siyah-beyazlı ekibin kullandığı çift vuruşta, barajdaki Eren Derdiyok'un meşin yuvarlağa koluyla müdahale ettiğini belirledi ve penaltı noktasını gösterdi.

        LJAJİC PENALTIYI GOLE ÇEVİRDİ

        18. dakikada penaltıda topun başına geçen Ljajic, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0

        27. dakikada ise Ljajic'in sağdan yaptığı ortada Dorukhan Toköz altıpas içinde meşin yuvarlağa kafayla vurdu, kaleci Muslera gole izin vermedi.

        OZAN DİREĞE TAKILDI

        Galatasaray 33. dakikada gole çok yaklaştı... Sol taraftan kullanılan köşe atışında Ozan Kabak'ın altıpas içindeki vuruşunda, top üst direkten döndü.

        38. dakikada ise Güven Yalçın'ın pasıyla ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Ljajic'in şutunda, meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.

        FERNANDO CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

        Maçtan önce sınırda bulunan Fernando, 40. dakikada sarı kart gördü. 31 yaşındaki futbolcu böylece gelecek hafta Türk Tekekom Stadyumu’nda oynanacak Çaykur Rizespor maçında cezalı duruma düştü.

        GALATASARAY PENALTI BEKLEDİ, ÇAKIR 'YOK' DEDİ

        44. dakikada ise ceza sahası içerisinde Vida’nın eline çarpan topta sonrası Galatasaray cephesi penaltı bekledi.

        Hırvat savunmacı, uzaklaştırılmaya çalışılan topta elle oynarken hakem Cüneyt Çakır, pozisyonu VAR’dan tekrar izledi.

        Çakır daha sonra penaltıyı vermezken Galatasaray cephesi yoğun itirazlarda bulundu.

        45+3. dakikada Ljajic'in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, kaleci Muslera topu kornere çeldi.

        İlk 45 dakika bu sonuçla sona erdi.

        FERNANDO KALEYİ YOKLADI

        56. dakikada ceza yayı sağ çaprazının biraz gerisinde topla buluşan Fernando Reges, kaleye doğru çok sert vurdu ancak kaleci Loris Karius'dan dönen topu savunma uzaklaştırdı.

        Q7'NİN GOLÜ İPTAL

        62. dakikada orta alandan gelişen Beşiktaş'ın atağında savunma arkasına havadan gönderilen topa Ricardo Quaresma hareketlendi. Topu kontrol eden yıldız oyuncu ceza sahasına girerek yerden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Hakem Cüneyt Çakır pozisyon sonrasında Quaresma'nın pozisyonunun ofsayt olduğunu işaret ederek golü iptal etti.

        ORTALIK KARIŞTI! VAR SONRASI PENALTI YOK

        66. dakikada Henry Onyekuru rakibi Necip Uysal'ı geçmek isterken yerde kaldı ve hakem Cüneyt Çakır pozisyon sonrasında da VAR sistemine gitti. Çakır, VAR sistemine danıştıktan sonra Henry Onyekuru'nun topa elle müdahale ettiğini belirtti ve penaltı kararını iptal etti.

        80. dakikada ceza sahası sağ çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Sofiane Feghouli ortasını uzak direğe doğru gönderdi ancak kaleci Loris Karius çıktı ve meşin yuvarlağa sahip oldu.

        88. dakikada Muğdat Çelik, ceza sahası içinde bekleyen Feghouli'ye pasını verdi. Feghouli'nin sağ çaprazdan şutunda altıpas önünde Maicon topuğuyla meşin yuvarlağa dokundu, top az farkla auta gitti.

        90+4. dakikada Beşiktaş, hızlı hücum şansı yakaladı. Quaresma'nın pasında topla buluşan ve sol çaprazdan ceza sahasına giren Caner Erkin, pas vermek yerine şut çekti. Kaleci Muslera gole izin vermedi.

        Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve derbi Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

        Beşiktaş: 1 - Galatasaray: 0

        Stat: Vodafone Park

        Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

        Beşiktaş: Karius, Adriano, Necip Uysal, Vida, Caner Erkin, Medel (Dk. 70 Lens), Dorukhan Toköz, Quaresma, Ljajic, Mustafa Pektemek (Dk. 81 Vagner Love), Güven Yalçın (Dk. 46 Hutchinson)

        Galatasaray: Muslera, Ozan Kabak, Maicon, Ahmet Çalık, Mariano (Dk. 78 Linnes), Fernando, Selçuk İnan (Dk. 74 Muğdat Çelik), Nagatomo, Feghouli, Onyekuru (Dk. 83 Ömer Bayram), Eren Derdiyok

        Gol: Dk. 18 Ljajic (Penaltıdan) (Beşiktaş)

        Sarı kartlar: Dk. 17 Eren Derdiyok, Dk. 41 Fernando, Dk. 42 Selçuk İnan, Dk. 45+2 Mariano (Galatasaray), Dk. 41 Medel, Dk. 51 Adriano, Dk. 86 Ljajic, Dk. 90+2 Karius (Beşiktaş)

        REKLAM
        SÜPER LİG PUAN DURUMU

        MAÇTAN NOTLAR

        GÜNEŞ'TEN 3 DEĞİŞİKLİK

        Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray'ı konuk eden Beşiktaş, derbi mücadelesine UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sarpsborg maçına göre üç değişiklikle çıktı.

        Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Sarpsborg karşısında ilk 11'de sahaya sürdüğü Jeremain Lens, Oğuzhan Özyakup ve Cyle Larin'i derbi mücadelesinde yedek soyundurdu.

        Beşiktaş'ta sakatlıkları nedeniyle Sarpsborg karşılaşmasında kadroda yer alamayan Ricardo Quaresma ile Gary Medel, Galatasaray karşısında ilk 11'de şans buldu. Medel, Oğuzhan Özyakup'un yerine orta sahada görev aldı. Lens'in kenarda olduğu siyah-beyazlı ekipte sol kanatta Mustafa Pektemek oynadı. Quaresma ise her zaman olduğu gibi orta sahanın sağında takımına destek vermeye çalıştı.

        Güneş, son maçlarda olduğu gibi hücum hattında yine değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, Sarpsborg karşılaşmasında ilk 11'de görevlendirdiği Larin'e yedekler arasında yer verdi. Siyah-beyazlı takımda bu oyuncunun yerine 19 yaşındaki Güven Yalçın, derbi karşılaşmasında gol aradı.

        ADRİANO SAĞ BEKTE

        Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle Norveç'e götürülmeyen oyunculardan biri olan Gökhan Gönül, derbi maçına yedek başladı. Galatasaray karşısında savunmanın sağında Adriano şans buldu.

        PEPE, BABEL VE ROCO YİNE YOK

        Beşiktaş'ta sakatlıkları süren Ryan Babel, Pepe ile Enzo Roco, Galatasaray derbisinde de kadroda yer alamadı. Bu üç oyuncu, sakatlıkları nedeniyle Sarpsborg ve MKE Ankaragücü maçlarında da görev alamamıştı.

        GALATASARAY'DA 2 DEĞİŞİKLİK

        Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray, bu kulvardaki son karşılaşmasına göre ilk 11'de 2 değişiklikle sahaya çıktı.Sarı-kırmızılı takımın Süper Lig'de geçen hafta sahasında Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldığı maçta kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Serdar Aziz kadroda yer almazken, o maçta ilk 11'de görev alan Ömer Bayram ise yedeğe çekildi.

        Derbi maçta bu futbolcuların yerine Ahmet Çalık ile Yuto Nagatomo forma giydi. Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Younes Belhanda, Sinan Gümüş ve Emre Akbaba ile cezalı olan Garry Rodrigues, Badou Ndiaye ve Ryan Donk da müsabakanın kadrosunda yer almadı.Galatasaray karşılaşmaya, Fernando Muslera, Ozan Kabak, Maicon Roque, Ahmet Çalık, Mariano Filho, Fernando Reges, Selçuk İnan, Yuto Nagatomo, Sofiane Feghouli, Henry Onyekuru ve Eren Derdiyok 11'i ile başladı.

        AHMET ÇALIK 9 MAÇ SONRA 11'DE

        Galatasaray'ın savunma oyuncusu Ahmet Çalık, Süper Lig'de 9 maç aradan sonra ilk 11'de görev yaptı. Ligin 4. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda oynanan maça ilk 11'de başlayan Ahmet Çalık, sonraki süreçte sadece Evkur Yeni Malatyaspor müsabakasında sonradan oyuna dahil olarak forma şansı buldu.Ahmet Çalık, Serdar Aziz'in yokluğunda derbi maçta ilk 11'de sahaya çıktı.

        YEDEKLER ALTYAPIDAN

        Derbi maçta Galatasaray'ın yedek kulübesinde altyapıdan 6 futbolcu yer aldı. Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde A takımdan İsmail Çipe, Martin Linnes, Ömer Bayram ve Muğdat Çelik ile altyapıdan Yunus Akgün, Atalay Babacan, Recep Gül, Gökay Güney, Mustafa Kapı ve Celil Yüksel bulundu.Yedekler arasında oturan Mustafa Kapı'nın 16 yaşında olması dikkati çekti.

        TERİM LOCADA TAKİP ETTİ

        Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, cezası nedeniyle karşılaşmada görev yapamadı. Karşılaşmada sarı-kırmızılı takımın başında yardımcı antrenörler Ümit Davala ve Levent Şahin bulundu.

        Harita
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ