Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Beşiktaş - Gençlerbirliği maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta? - Futbol Haberleri

        Ziraat Türkiye Kupası 2017-2018 sezonu çeyrek final müsabakaları başlıyor. Beşiktaş, Türkiye Kupası çeyrek finalin ilk ayağında Gençlerbirliği'ni evinde konuk edecek. Tuttuğu takımın renklerine bağlı olan taraftarlar, karşılaşmanın bilgilerini araştırıyor. Peki, Beşiktaş - Gençlerbirliği maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta başlayacak? Beşiktaş - Gençlerbirliği Türkiye Kupası maçı ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

        BEŞİKTAŞ - GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI HANGİ KANALDA, NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında bugün Gençlerbirliği’ni ağırlayacak. Vodafone Park’ta oynanacak mücadele saat 20.30’da başlayacak. Serkan Çınar'ın düdük çalacağı mücadele A Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Çınar'ın yardımcılıklarını Mehmet Kısal ve Hakan Yemişken yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Volkan Bayarslan olacak.

        REKLAM

        Bu sezonki Türkiye Kupası serüvenine 5. turda Grandmedical Manisaspor ile eşleşerek başlayan Kartal, rakibini 9-0 ve 1-1’lik skorlarla eleyerek son 16 turuna yükseldi. Son 16 turunda Osmanlıspor’un rakibi olan Siyah-Beyazlılar, iç sahada oynadığı ilk maçı 4-1 kazanırken, başkentte oynanan mücadeleyi 2-1 kaybetmesine rağmen çeyrek finale adını yazdırdı.

        BEŞİKTAŞ'IN 7 YILLIK KUPA HASRETİ

        Türkiye Kupası'nı 9 kez ile en çok kazanan ikinci takım olan Siyah Beyazlılar, 7 yıldır kupaya hasret durumda. Beşiktaş, en son 2010-2011 sezonunda şimdiki adı Başakşehirspor olan İBB Spor'u penaltı atışları sonrasında yenerek kazanmıştı. 2006-20007-2009 ve 2011'de 4 kez kupaya uzanan Kara Kartallar 7 senedir bu zaferi kazanamıyor. Şenol Güneş ile son iki sezonda şampiyon olmasına rağmen 2 sezon önce Konyaspor'a geçen sezon da Fenerbahçe'ye elenen Siyah Beyazlılar bu kez finale kadar giderek kupayı kazanmak istiyor.

        ÜÇ PERİYOTTA ZORLU MAÇLAR BAŞLIYOR

        Beşiktaş, Gençlerbirliği maçı ile beraber üç periyotta zorlu bir maç trafiğine başlıyor.

        Türkiye Kupası ve lig maçlarının yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu ilk maçı da yine bu zorlu periyoda denk gelecek olan Siyah Beyazlılar ve 24 günde 7 maça çıkacak.

        REKLAM

        Gençlerbirliği ile başlayacak maçlar serisinde Beşiktaş'ın bir sonraki rakibi cuma akşamı deplasmanda Bursaspor. Hemen ardından önümüzdeki hafta içi kupa rövanşında yine Gençlerbirliği ile bu kez Ankara'da oynayacak olan Beşiktaş, sırasıyla ligde Karabükspor ve Atiker Konyaspor ile karşılaşacak. Siyah Beyazlılar 20 Şubat'ta Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında da Almanya'da Bayern Münih'in konuğu olacak; hem de ligde üç gün sonra oynayacağı Fenerbahçe maçı öncesinde.

        BEŞİKTAŞ AVANTAJ PEŞİNDE

        Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Gençlerbirliği'ni konuk edecek olan siyah-beyazlılar, avantajlı bir skor elde ederek rövanşa rahat çıkmanın hesaplarını yapıyor. Beşiktaş, Ümit Özat'ın tekrar takımın başına gelmesiyle birlikte çıkış yakalayan Gençlerbirliği karşısında galibiyet arayacak.

        2003'TEN BU YANA EVİNDE YENİLMİYOR

        Sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmada rakibine deplasmanda 2-1 mağlup olan Beşiktaş, Ankara ekibi karşısında evinde oynadığı maçlarda ise büyük üstünlük sağlıyor. Siyah-beyazlıların sahasında oynanan 56 mücadelede Beşiktaş 35 galibiyet elde ederken, 18 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Gençlerbirliği, rakibini deplasmanda 3 kez yenebildi. Son olarak Beşiktaş'ın 100. yılında Ersun Yanal'ın çalıştırdığı Ankara ekibi, normal süresi 3-3 biten Türkiye Kupası mücadelesinde Beşiktaş'ın deplasmanda 4-3 yenmeyi başarmıştı. Gençlerbirliği bu maçın ardından deplasmanda oynadığı mücadelelerde galibiyet alamadı. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 114 karşılaşmada ise Beşiktaş 65 galibiyet alırken, Gençlerbirliği ise 14 kez kazandı. 35 mücadele beraberlikle sonuçlandı.

        REKLAM

        ŞENOL GÜNEŞ-ÜMİT ÖZAT KARŞI KARŞIYA

        Gençlerbirliği'nde tekrar göreve gelen Ümit Özat, geçtiğimiz sezon Vodafone Park'ta oynanan ve Beşiktaş'ın 3-0 kazandığı maçta Şenol Güneş'le yaşadığı tartışmayla gündeme gelmişti. Şenol Güneş, maç esnasında yanına gelen Ümit Özat için, "Herhalde elimi öpmeye gelmiştir" ifadelerini kullanmış, Özat da Şenol Güneş'in bu cümlesinin ardından, "Bir daha elini öpmem. 80 yaşından sonra İstanbul'a gelince değişmiş" cevabını vermişti. İki teknik adam, yaşanan bu tartışmanın ardından uzun süre sonra ilk kez karşı karşıya gelecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ