Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Vida transferinde son dakika açıklaması! Vida kimdir? Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş'ın kaleci antrenörü Marijan Mrmic, adı Fenerbahçe'yle ve başka kulübe satılabileceğiyle ilgili anılan Domagoj Vida'nın Beşiktaş'a gideceği tarihi açıkladı.

        Fanatik'te yer alan habere göre Mrmic, "Galatasaray'a veya Fenerbahçe'ye gideceği, takıma katılmadan satışının yapılacağı ve Dinamo Kiev'de kalacağı şeklinde bir çok söylenti var. Ancak kendisiyle her konuda anlaşmaya vardık ve Beşiktaş istediği takdirde kendisi 3 Ocak'ta başlayacak olan devre arası Antalya kampımıza katılacak." açıklamasında bulundu.

        REKLAM

        DOMAGOJ VIDA KİMDİR?

        29 Nisan 1989 tarihinde Hırvatistan'ın Nasice şehrinde dünyaya gelen Domagoj Vida, altyapı eğitimini ülkesinde gördü. Futbolcu olan Rudika Vida'nın oğlu olan Vida, 1966 yılında Jedinstvo Donji altyapısına katıldı. 2003-2006 yılları arsında ise as takımına da yükseleceği Osijek altyapısına geçti. 17 yaşındayken Osijek as takımına yükselirken, ilk sezonunda 12 maçta görev aldı. 2007-08 sezonunda ise düzenli olarak forma şansı bulmaya başlayınca adı ülkenin en büyük kulübü Dinamo Zagreb ile anılmaya başladı ancak bu transfer bir türlü gerçekleşmedi ve 29 Nisan 2010 yılında Vida, Alman ekibi Bayer Leverkusen'e transfer oldu.

        Burada aradığını bulamayan Vida, 14 Haziran 2011 tarihinde Diamo Zagreb'e transfer oldu. Hırvatistan Kupası için yapılan bir yolculukta takım otobüsünte alkol kullandığı fark edilince kadro dışı bırakıldı. Vida, 2 Ocak 2013 tarihinde 6 milyon Euro karşılığında 5 yıllık sözleşme imzalayarak Dinamo Kiev'e transfer oldu.

        Tam adı: Domagoj Vida

        Doğum tarihi: 29 Nisan 1989

        Doğduğu yer: Osjiek / Hırvatistan

        Yaş: 28

        Boy: 1,84 m

        Uyruğu: Hırvatistan

        Mevki: Stoper

        Ayak: Sağ

        Sözleşme bitiş tarihi: 31.12.2017

        Güncel piyasa değeri: 9 milyon Euro

        Daha önce oynadığı kulüpler: NK Osjiek, Bayer Leverkusen, Dinamo Zagreb, Dinamo Kiev

        Son sezon istatistikleri: 39 maç 4 gol 2 asist 5 sarı kart

        Milli maç sayısı: 48 maç 1 gol

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ