Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Son dakika: Beşiktaş Yeni Malatyaspor maçı yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        ATTİLA GÖKÇE

        Dikkat ettim, Beşiktaş topu ne zaman kaybetse 2,5 3 saniye içinde geri alıyordu. Kolektif bir takım becerisi ve hızlı tepki örnekleri peş peşe sıralanıyordu. Bu “geçiş” güzelliği sayesinde Beşiktaş Malatyaspor’un oyuna ortak olmasını engelledi. Tek başına maçın patronu olduğunu ilan etti. Top Y.Malatyaspor yarı alanında oynandı ve hemen her atak, rakip ceza alanında sonuçlandı.

        2

        Böyle bakınca geçiş oyununun öncelikle savunma güvencesi yarattığı ve çoklu ataklarla skor katkısına yol açtığı da görülüyor. Pjanic, Ghezzal, Rosier, Necip, Rıdvan, Batshuayi, NKoudou, hem bireysel performanslarıyla göz doldurdular, hem de birlikte takımca oynayıp uyumlu bir ekip olarak alkışlandılar. Evet, böyle oynayan her takım alkışlanır. Maçın mesajı şu olabilir: Beşiktaş Dortmund’a hazır! Vida, Teixeira ve NKoudou da hazır olur mu? Bilmiyoruz. Şans diliyoruz.

        3

        GÜNTEKİN ONAY

        En sonda yazacağımı en başta vurgulayayım... Beşiktaş, bu ligin üzerinde bir kadro kalitesine sahip. Miralem Pjanic’in de katılması, siyah beyazlıların pas oyununun kalitesine ve hızına tavan yaptırdı. Beşiktaş’ta kapalı savunmayı açacak, problem çözecek o kadar çok isim var ki. Dün Pjanic, N’Koudou ve Batshuayi sahne aldı. Halihazırda oturmuş bir oyunu olan Beşiktaş, istekli ve coşkulu olunca bu yoğunlukta etkili pres yapınca rakiplerin de pek şansı kalmıyor.

        4

        Dün Malatyaspor karşısında maça fırtına gibi giren ve ilk 10 dakikada 2-0’ı bulan siyah beyazlılar, 90 dakikanın her anında oyunun tek hakimiydi. Beşiktaş’ta Pjanic ustalığını ve kalitesini daha ilk maçında gösterdi. Josef tam anlamıyla kusursuz bir futbol sergiledi. Batshuayi sürekli aradı ve çok çalıştı. İlk golde Pjanic’in tek top ile verdiği mükemmel pası sonuçlandırırken ikinci golde de sürekli yaptığı presin karşılığını aldı.

        5

        REHA KAPSAL

        Beşiktaş oyuna o kadar hızlı başladı ki ilk 10 dakikada bulduğu gollerle skoru aldığı gibi maçı da kontrol etmesini bildi. Siyah-beyazlılar özellikle rakip yarı alanda bu kadar ofansif oyuncuyla oynadığı zaman mutlaka 90 dakikasını değil bölüm bölüm karşı presi de çok doğru uygulamalı. Orta saha ve hücum hattında oynayan birçok futbolcu geriye fazla koşmadığı gibi daha fazla rakip kaleye yakın yerde hücum aksiyonları geliştirdi.

        6

        O baskıyı da eldeki kaliteli kadrosuyla rakibine fazlasıyla hissettirdi. Pjanic, oynadığı oyunla, saha içindeki liderliğiyle, ilk golde Batshuayi'ye yaptığı asistle farkındalık düzeyiyle ligimizin üstünde bir futbolcu olduğunu ilk maçında gösterdi. Onun pozisyonunda oynayan yalnız takım arkadaşları değil Türkiye'deki tüm takımlar için de bir 'eğitmen' olarak rol modeli teşkil edebilecek kalitede bir oyuncu.

        7

        BİLAL MEŞE

        Beşiktaş’ta Vida’nın yanında kaptan Necip, N’Sakala’nın yerine ise Rıdvan Yılmaz oynadı. Valla böylesi tercihe can kurban arkadaş! Amaç, yenileri 11’de sahaya sürmekti, yani Alex Teixeira, Pjanic ve Batshuayi, valla üçü de birbirinden yetenekli. Hele hele Pjanic’e ne demeli? Adam başlı başına bir bela, çok teknik, Batshuayi’nin attığı goldeki asistini gördünüz mü, o nasıl pastır arkadaş?

        8

        Teknikle zekanın birleşiminin adresi Pjanic’tir... Sadece asist yapmıyor, pres yapıyor, adam kovalıyor, transfer dediğin budur, nokta atışıdır. Tabi ki Batshuayi de tipik bir golcüdür, yeter ki beslensin, gerisini ona bırakın, zorluk derecesine bakmaz, gollerini sıralar!

        9

        Sergen hoca, elinin altında ne var, ne yok tüm kozlarını Dortmund maçında sahaya sürecek, o tuhaf kurala takılmayacak! Şampiyonlar Ligi’nin havası, suyu, atmosferi çok farklıdır, o vitrin her futbolcu için önemlidir, motivasyonu üst seviyededir. İşin özeti Kartal, bu kadroyla, böylesi yetenekli futbolcularla o kulvarda ‘misafir’ takım olmayacaktır, inşallah yanılmam.

        10

        OKTAY DERELİOĞLU

        Beşiktaş milli ara sonrası lige muhteşem bir başlangıç yaptı. Siyah-Beyazlılar, Malatya karşısında baskı ile maça başladı ve rakibini sahasına hapsetti. Yeni transfer Pjanic ayağının tozuyla çıktığı maçta tekniği ve oyun zekası ile büyüledi. Pjanic-Batshuayi ortaklığı ile gelen ilk gol kalite kokuyordu. Pjanic'in topu ayağında çok tutmadan genelde tek top oynaması Siyah-Beyazlılar'ın oyundaki temposunu ve gücünü artırdı. Kartal ilk yarıda attığı iki golle maçı kopardı ve ikinci yarıyı daha rahat oynadı.

        11

        ALİ GÜLTİKEN

        PlayStation'da takım kurarken Türkiye'den dört oyuncuyu yaz deseler, büyük çoğunluk Ghezzal, Batshuayi, Alex ve Pjanic'i tereddütsüz yazar. Çünkü çok net oyuncular. Ne oyunlarında ne de kariyerlerinde hiç tereddüde yer yok. Nitekim maçın başından itibaren de bu bakış açısına hemen karşılık verdiler. Goller ve oyun çok erken geldi. Beşiktaş geçen seneden beri ne oynadığını bilen bir takım. Planını çok açık şekilde ortaya koyuyor. Bu planda kanat oyunu da var, orta saha oyunu da var, rakip savunma arkasına çabuk kontra oyunu da var. Oyunu nereden açmak isterse bunu başarabilen bir takım.

        12

        Bu sene Batshuayi, Alex, Pjanic gibi kaliteli ayakların gelişiyle de oyun her türlü Beşiktaş'ın inisiyatifinde gelişiyor. Bu görüntüleri yalnız Malatya maçında değil ligin kalan bölümünde de izleyeceğiz. Can Bozdoğan önemli bir yetenek, daha iyi maçlarını da izleyeceğiz. Ama Rıdvan'ı ayrı alkışlamak gerekir. Bir savunma oyuncusunun ayağına top ancak bu kadar güzel yakışır.

        13

        ÖMER ÜRÜNDÜL

        Beşiktaş kaliteli isimleriyle maça etkili başladı. İlk 15 dakikada iki golle erken rahatladılar. Daha sonra fantezi futbola yöneldiler. Bu yüzden devrenin ilerleyen bölümünde kontrol ellerinde olmasına rağmen yeterli üretkenliği sağlayamadılar. Devre arasında Sergen Yalçın uyarmış ki, ikinci yarıya çok tempolu ve dikine oynayarak başladılar. Sahanın yıldızı N'Koudou'ydu. Temennim sakatlığının ciddi olmaması. Etkili driplinglerle rakip savunmanın yerleşme düzenini bozdu. Batshuayi biraz daha güçlenirse Beşiktaş'ın ligdeki en önemli silahlarından biri olacak.

        14

        Gelelim Pjanic'e... Yüksek kalitesi ve oyun bilgisiyle daha ilk maçında takımın orkestra şefliğine soyundu. Ama fizik olarak daha çok eksiği var. Perşembe gecesi TRT'deki spor programında Alex Teixeira ile ilgili yorum yaptım ve şunları söyledim: "Çok iyi tanıdığım, yetenekli bir futbolcu ama fizik olarak sıkıntılı. İlk oynadığı maçta da sakatlandı. Eğer zaman içinde güçlendirilmez ve erken forma şansı bulursa ikinci kez sakatlanma problemi gündeme gelebilir. Sonra da bu sene için vereceği randıman tamamen soru işareti olur..." Sergen Yalçın bu yanlışa düşüp Alex'i oynattı ve sakatlandı!

        15

        ERMAN TOROĞLU

        Sergen Yalçın doğal olarak kaliteli ithal oyuncuları oynatmak için önce onları tahtaya yazmış, sonra Türk oyuncuları. Doğru bir iş olmuş. Ama bunun riski vardı tabii ki; çok iyi antrenman yapmadıkları için sakatlanmaları gibi. Takımı Şampiyonlar Ligi'nden önce görmesi lazımdı. Beşiktaş bu ligde iş yapacak, belli. Ama Şampiyonlar Ligi için biraz zor. Sebebi, hücumu iyi yapan siyah-beyazlı oyuncuların ne kadar defans yapacağı önemli. Çünkü Şampiyonlar Ligi'ndeki takımların hepsi orgeneral. Korgeneral yok, albay hiç yok. Bu kadro birbirine alışırsa, bu yıl Beşiktaş'tan güzel maçlar bekleriz Türkiye'de.

        16
        17

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ