Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa SON DAKİKA: Korona virüs aşısı piyasaları coşturdu! - Borsa Haberleri

        ABD Başkanlık Seçimlerinden Biden'ın kesin olarak zaferle ayrılmasıyla piyasalar haftaya yükselişle başladı. BioNTech Pfizer'in geliştirdiği koronavirüs aşısının on binlerce kişi üzerinde test edilerek yüzde 90 oranda başarıya ulaştığının açıklanmasıyla ise adeta bir bayram yaşanmaya başladı.

        Avrupa borsalarında, Alman DAX endeksinde yükseliş yüzde 5.5'i buldu. Paris'te CAC 40 yüzde 7.6, İngiltere'de FTSE 100 ise 5.6 yükseldi. İspanya'da IBEX 35 yüzde 7.5 prim yaptı.

        Güne zaten yüzde 2.1'lik yükselişle başlayan BIST 100 endeksinde ise aşı haberiyle yükseliş yüzde 3'ü aştı.

        PETROL YÜZDE 10 YÜKSELDİ

        Brent petrolün varil fiyatı ise yüzde 10 değerlenerek 43 doların üzerine çıktı. Aşı konusundaki son gelişmenin dünya genelinde kısıtlamaların beklenenden daha hızlı bir şekilde kaldırılması ve ulaştırma sektörünün hareketlenmesi anlamına geliyor. Bu sebeple aşı ne kadar hızlı bulunursa petrole talep de o kadar artacaktır. Dolayısıyla her aşı açıklaması petrol fiyatını doğrudan etkiliyor.

        REKLAM

        ALTINDA HIZLI DÜŞÜŞ

        Pfizer'in aşı konusunda önemli bir başarı elde etmesiyle yatırımcının risk iştahı hemen artmaya başladı. Bu da güvenli liman olarak kabul edilen altına talebin düşmesine yol açtı. Bu sebeple altının ons fiyatı yüzde 3.5'lik düşüşle 1.882 dolara kadar geriledi.

        DÜNYANIN SEVİNCİ ZOOM'UN ÜZÜNTÜSÜ

        Bu arada piyasalarda büyük bayram yaşanırken koronavirüs sayesinde kullanımı artan video arama uygulaması Zoom'un hisselerinde ise büyük düşüş yaşandı. Zoom açılış öncesi işlemlerde yüzde 14.6 değer kaybetti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ