Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim BİLSEM mülakat sonuçları sorgulama 2022! MEB ile BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman ve ayın kaçında açıklanacak?
        1

        BİLSEM mülakat sonuçlarında geri sayım başladı. Mülakata katılım gösteren öğrenciler mülakat sonuçlarına göre tercihlerini gerçekleştirecekler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Merkezi Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) sınavları mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Peki MEB ile BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm bu soruların yanıtını sizler için derledik...

        2

        BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        BİLSEM bireysel değerlendirme aşaması 13 Haziran- 12 Ağustos tarihleri arasında devam ediyor. Adaylar açıklanan mülakat sonucuna göre BİLSEM kayıt işlemlerini gerçekleştirecekler. BİLSEM mülakat sonuçları 19 Ağustos tarihinde açıklanacak.

        3

        BİLSEM SINAV TAKVİMİ 2022

        13 Haziran 2022 - 12 Ağustos 2022 - Bireysel değerlendirmelerin yapılması

        19 Ağustos 2022 - Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ilan edilmesi

        22-26 Ağustos 2022 - Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvurularının alınması

        29 Ağustos 2022 - 05 Eylül 2022 - Bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itirazların değerlendirilmesi

        29 Ağustos 2022 - 09 Eylül 2022 - Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi

        4

        BİLSEM NEDİR?

        Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

        5

        Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri 81 ilde hizmet vermektedir.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ