Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Borsada yükselen trend bozuldu mu? - İş-Yaşam Haberleri

        Borsada Yatırım programının bu haftaki konuğu A1 Capital Stratejisti Mustafa Keskintürk oluyor. Borsa İstanbul’daki sürekli kan kaybını değerlendiren Keskintürk, bu sürecin ne kadar süreceğine dair tahminlerini ve seçim rallisi olup olmayacağına dair görüşlerini aktardı.

        Düşen borsada küçük yatırımcı için olmazsa olmaz 4 kuralı açıklayan Keskintürk, piyasayı zorlayacak 5 önemli riski de sıraladı.

        Keskintürk başta global piyasalardaki bankacılığa yönelik endişeler, Rusya-Ukrayna savaşı ve kuraklığa yönelik değerlendirmelerde bulunurken bu gelişmelerin Borsa İstanbul'a nasıl yansıyacağına dair fikirlerini paylaştı.

        REKLAM

        SEÇİM SONRASI KUR, FAİZ VE BORSA NE OLUR?

        Seçim ve bunun ekonomiye yansımalarını değerlendiren Keskintürk, seçim sonrası mevcut iktidar devam ederse veya tersi olursa döviz, faiz ve borsanın hareket edebileceğine dair tahminlerini aktardı. Keskintürk ayrıca borsayı bekleyen başka riskler olup olmadığına dair görüşlerini dile getirdi.

        YATIRIMCI NE YAPMALI?

        Başta BES devlet katkısı fonlarının yatırım tutarının artırılması olmak üzere alınan önlemleri değerlendiren Keskintürk, bu dönemde borsada sektörel farklılıkların nasıl seyredeceğini ve hangi sektörleri şanslı gördüğüne dair görüşlerini paylaştı. Keskintürk borsaya son 3 yılda gelen yaklaşık 3 milyon yeni yatırımcıya yönelik önerilerini de aktardı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ